Rolffa skal spille på årets Riddu Riđđu Festivála. Foto: Rino Engdal

Skyhøy samisk partyfaktor på årets Riddu Riđđu

Europas største urfolksfestival som til sommeren holdes for 32. gang i Olmmáivággi sparer ikke på kruttet i dagens artistslipp. Festivalen annonserer fredag at de samiske artistene Rolffa, Hildá & Tuomas blir en del av programmet, og lover en feststemning som publikum sent vil glemme.


– De kaller seg selv “Finnmarks ubestridte partygarantister” og det er liten tvil om at Riddupublikummet kan forvente et solid trøkk fra Finnmarksbandet Rolffa i juli, opplyser Riddu Riđđu Festivála i en pressemelding.

Rolffa kickstartet karrieren med låta «Partyjoik», som i senere tid har blitt beskrevet som «Finnmarks nasjonalsang». Det er hele 12 år siden gruppen spilte på Riddu Riđđu sist, og nå returnerer altså publikumsfavorittene til Olmmáivággi.

Stor stas med Rolffa på scenen

Festivalsjef Sajje Solbakk er fornøyd med slippet.

– Konsertene med Rolffa, Hildá & Tuomas blir helt elleville! Vi vet at mange i vårt publikum har ønsket seg Rolffa på scenen i mange år, og det er stas å kunne gi dem dette. Hildá har spilt for oss flere ganger med andre prosjekter og gjør alltid sterkt inntrykk med sin kraftige stemme og formidlingsevne. Hennes vokal kombinert med Tuomas’ samplinger er en gave til Sápmi, sier Solbakk i pressemeldingen.

Fra før har festivalen annonsert Ana Tijoux, Resirkulert, Katarina Barruk, Lávre og Manne til sommerens program.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.