Nestlé Norge AS kaller tilbake Nestlé min Frukt Eple, Jordbær & Banan. Årsaken er funn av plantevernmiddelet spirotetramat som kan gi negative helsereaksjoner. Foto: Handout Mattilsynet

Nestlé kaller tilbake barnesmoothie

Nestlé Norge kaller tilbake Nestlé min Frukt Eple, Jordbær og Banan (90 g) etter funn av plantevernmiddelet spirotetramat.


Tilbakekallingen gjelder smoothies med best før utgangen av 10/2024 H21:01 med lot-nummer L32790295 og L32800295.

Spirotetramat er et godkjent plantevernmiddel i EU, men stoffet kan forårsake øyeirritasjon, allergisk hudreaksjon, luftveisirritasjoner og mistenkes å ha en negativ innvirkning på fertilitet og foster. Funnet av spirotetramat er ikke knyttet til akutt helsefare.

Produktet er solgt til ulike butikker i Norgesgruppen, Coop-butikker og Rema 1000-butikker fra 30. oktober 2023 til09. februar 2024.

– Mattilsynet fant plantevernmiddelet i prøver av barnemat, som inngår i ett overvåkings- og kontrollprogram for analyse av plantevernmiddelrester i næringsmidler, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.