Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Opinion, på vegne av MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn.
At krumkaker er den mest populære julekaken stemmer ifølge Opplysningskontoret for brød og korn, godt med at tradisjonsmat er viktigere i år. – Krumkaker er den eldste julekaken vi kjenner til, og er en kake som er populær i hele landet. Krumkakene lå som nummer 3 i 2021, nummer 2 i fjor og på toppen i år, skriver Opplysningskontoret for brød og korn i en pressemelding. – På årets liste er det bare krumkaker, pepperkaker (sirupsnipper) og smultringer som tradisjonelt har vært regnet blant de 7 slagene til jul. Kransekake har riktignok lange tradisjoner som festkake på norske kakebord. Brune pinner og Sarah Bernhardt har kommet inn på listen de senere årene, og havreflarn for første gang i år. Noe av årsaken kan være at de enklere å lage og at de blir spist opp, forteller Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.Folkets julekakefavoritter
Favoritten blant julekakene:- Krumkaker 13 %
- Kransekake 11 %
- Brune pinner 9 %
- Pepperkaker 9 %
- Sarah Bernhardt 7 %
- Smultringer 7 %
- Havreflarn 5 %
- Pepperkaker 47 %
- Krumkaker 36 %
- Risboller 34 %
- Brune pinner 28 %
- Kokosmakroner 27 %
- Cookies 22 %
- Kakemenn 21 %
![Krumkaker med pisket krem og bær. Foto: BrodogKorn.no](https://cdn.kronstadposten.no/bundles/global/uploads/articles/24/Krumkakermedstt.20216.jpg)