– Når vi ansetter folk blir mange værende til de går av med pensjon fordi de får interessante oppgaver og trives i selskapet. Pioneerene som var med å utvikle Statoil og senere Equinor går nå av med pensjon, og vi har en aldersbølge som gjør at vi trenger å få nye generasjoner inn, sier Elin Marie Halvorsen, som er direktør for prosjektledelse, styring og kontroll i Equinor.
Equinor utlyste nylig 15 stillinger i et utviklingsprogram med hovedseter i Hammerfest og Harstad. Én av stillingene er som «Geoscientist», mens resten er ulike ingeniørstillinger.
– Det er i forbindelse med vår Nord Norge satsningskampanje - en stor kampanje hvor vi søker folk både på land og offshore, og hvor vi samarbeider tett med utdanningsinstitusjoner som for eksempel UiT, sier Halvorsen, som også påpeker at de kan trenge folk i Alta-området:
– Disse stillingene vil hovedsakelig ha base i Hammerfest og Harstad, men vi ønsker å få folk i nærliggende områder til å søke også, og Alta kan være aktuelt, sier hun.
Les også:
Consto-kontrakt trenger folk
Halvorsen nevner både elektrifiseringen av Melkøya og andre prosjekter som grunner til at de trenger flere folk. Og spesielt påpeker hun kontrakten Aibel, som er en underleverandør til Equinor, har undertegnet med sin underleverandør Consto, om arbeider i forbindelse med Snøhvit Future-prosjektet på Melkøya.
Kontrakten gjelder blant annet bygging av to større betongbygg, og vil totalt sysselsette 200-300 arbeidere i perioden mai 2024 til desember 2026, har Consto anslått.
– Consto trenger også underleverandører, og de har kontorer i både Tromsø, Hammerfest og Alta, påpeker Halvorsen, som også nevner at mange stillinger for tiden kan utføres fra hvor som helst i landet.
– Etter Covid er det mange som jobber spredt i landet. Og i forbindelse med prosjektene på Melkøya har vi folk ved alle kontorene i Norge. Ny teknologi gjør at vi kan rekruttere bredere, sier Halvorsen.
– Knask for ingeniører
Stillingene inngår i et utviklingsprogram, og er såkalte «graduate»-stillinger, hvor de som ansettes vil gå på rotasjon mellom ulike avdelinger.
– Vi leter etter tekniske ingeniører som kan brukes til å utvikle prosjekter, men også innen drift og vedlikehold. Vi trenger ingeniører som forstår systemene og som kan bygge systemer. For ingeniører er dette knask, sier Halvorsen.
Hun forteller et fokusområde for Equinor, som også vil være aktuelt i de utlyste stillingene, er å jobbe med omstilling av energisystemer fra olje og gass til fornybare kilder - og å fjerne karbonutslipp.
– Samfunnet vil være avhengig av olje og gass i mange år fremover, men det gjelder å få til omstillingen av energisystemer på en god måte, der vi sørger for reduksjon av utslipp, sikrer tilgang på energi og omstilling til fornybare energisystemer, sier Halvorsen.
Kronsting i direktør-rolle
Elin Marie Halvorsen, som i dag altså har stillingen som direktør for prosjektledelse, styring og kontroll i Equinor, er selv fra Kronstad. Kronstadposten har tidligere skrevet en reportasje om Halvorsen, som du kan
lese i vår E-avis.
– Jeg er døpt Kristensen, og vokste opp på Kronstad, forteller hun.
Hun begynte sin karriere ved å studere til å bli sivilingeniør.
– Så jobbet jeg i 10 år offshore, mens jeg nå jobber på land, sier hun.
Og hun mener at Equinor er et godt sted å starte - og bygge videre på - en karriere.
– Det er et fantastisk internt stillingsmarked. Equinor er Norges største selskap med 21.000 ansatte, og om man kommer innenfor så er det et stort spekter av valg, sier Halvorsen.
Les også:
Les også: