Kronstadposten fikk hederlig omtale i kategorien "Årets lokalavis" på landsmøte for lokalaviser på Hamar denne helga. Fra venstre: Julie Fredriksen, Therese Munkvold, Tom Erik Nilsen og Krister Sandaker Tårn. Foto: LLA.

Kronstadposten fikk hederlig omtale som «Årets lokalavis»: –⁠ Tydelig at redaksjonen har skjønt hva leserne ønsker

Fredag og lørdag samlet nærmere 200 deltakere fra 110 lokalaviser i LLA – Landslaget for lokalaviser seg til landsmøte på Hamar. Der ble det også delt ut priser, og i konkurransen om «Årets lokalavis» fikk Kronstadposten hederlig omtale.


– Juryen har latt seg imponere av hva Kronstadposten får til. Med en opplagsframgang på nesten 50 prosent er det tydelig at redaksjonen har skjønt hva leserne ønsker. Avisa har mange unge kilder og er veldig tett på leserne. De engasjerer leserne med ultralokale nyheter, gamle bilder og faste spalter. At de får så mange lesere til å sende inn bilder av seg selv med papiravisen fra ulike steder i hele verden, må bety at de er elsket av leserne. Juryen har også merket seg at avisa dekker næringslivet tett, skriver blant annet juryen i sin begrunnelse.

Eivor Jerpåsen, Torry Pedersen og Hanna Thorsen har vært jury for prisen Årets lokalavis, som ble vunnet av lokalavisen Lister. Kronstadposten og Hallingdølen fikk begge hederlig omtale i samme kategori. 

– Avisa er positivt til stede i sosiale medier, har gått i gang med podkast, og etter at de først kom på nett i 2022 har de konkurrert om å være først med siste nytt. Det har gitt resultater, og tidvis slår de de mer etablerte konkurrentene, skriver juryen videre og avslutter følgende;

– Det er gøy at det som begynte med en 11-årings hobby, nå er en viktig kanal i et område med sterk konkurranse. Den lekne og lette stilen til avisa appellerer åpenbart til en lesergruppe. Når det i tillegg virker som de ansatte har de gøy på jobb, må vi bare glede oss til å følge med på den videre utviklingen til Kronstadposten. 

Fornøyd prisvinner

Det er en fornøyd gjeng fra Kronstadposten som kunne ta med seg flotte ord og en pris hjem til Alta.

– Dette er et resultat av en lagseier hvor alle i avisa står på og har et genuint ønske om å bli best. Det er flott å bli satt pris på slik, og det beviser at man gjør noe rett. Samtidig er det leserne som bestemmer til syvende og sist, og uten de hadde vi aldri kunne mottatt denne, sier ansvarlig redaktør Tom Erik Nilsen og nettsjef Therese Munkvold.

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.