Foto: Julie Fredriksen

Thon og Scandic Hotel opplever stor pågang på 17. mai: –⁠ Vi er allerede fullbooket –⁠ og det er vi superfornøyd med

I forbindelse med nasjonaldagen skal mange benytte seg av Altas hoteller til å nyte en god middag sammen med familie og venner. Kronstadposten har tatt en sniktitt på hvordan Thon og Scandic Hotel forbereder seg til den store dagen.


Både Thon og Scandic Hotel serverer en herlig buffet med et variert utvalg av både varme og kalde retter, samt fristende kaker. På Thon Hotel kunne hotelldirektør Lana Stock fortelle at de har tilpasset bordsettingene etter folketogets ankomst til Alta sentrum. I år tilbyr de to bordsettinger, en klokken 13:30 og en klokken 16:00.

– Vi synes dette gir folk en flott fleksibilitet. Forhåndsbestillingen ble annonsert i slutten av april, og bordsettingen klokken 16:00 er allerede fullbooket. Men vi har fremdeles noen ledige plasser klokken 13:30.Hotelldirektør på Thon, Lana Stock, forklarer at hotellets to bordsettinger er fullbooket, men anbefaler folk som ikke har sikret seg et bord å likevel ta sjansen. Foto: Julie Fredriksen

Selv om plassene blir raskt opptatt, oppfordrer Stock likevel folk til å ta sjansen.

– Man kan selvsagt gjøre et ærlig forsøk å komme hit på selveste 17. mai å se om det er ledig. Det er også noe vi ønsker at folk skal gjøre. Likevel foretrekker vi forhåndsbestillinger, da det gir oss en god oversikt over antall gjester og hvor mye mat som skal tilberedes. Dette bidrar til å redusere matsvinn og gir våre flinke kokker muligheten til å planlegge og forberede seg grundig for våre buffetarrangementer, smiler hun.

Møteplass for lokalbefolkningen

Restauranten hos Thon har plass til 130 gjester, og hotellet ønsker både sine egne gjester og Altas befolkning velkommen til en ekstraordinær start på dagen.

– Mange ønsker gjerne å starte dagen med herlig 17 mai frokost. Vi stenger klokken 11, så folk kan komme hit hit i finstasen. Vi vil gjerne at lokalfolket skal ha en møteplass allerede fra morgenen av, sier hun og legger til;  – Vi ser at mange av gjestene som kommer hit på 17. mai har vært her før. De vet hvilken atmosfære de kommer til og hva vi serverer. En buffet gjør at man slipper å se på menyen, men kan heller velge det du ser foran deg. Vi har mye forskjellig og alle kommer til å finne noe godt. Vi skal selvsagt også ha et kakebord med både tradisjonelle og utradisjonelle kaker. 

– Hva skal hotelldirektøren selv gjøre på 17. mai?
– Jeg skal spise middag på Thon Hotel Alta selvsagt, sier hun med en påfølgende latter før hun utdyper: – Jeg er veldig trygg på maten og synes det er en hyggelig atmosfære her. Jeg og min familie skal også gå i folketoget.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Hotelldirektøren på Thon hotell, Lana Stock og kokkene Andrea, Pop og Jurij. Foto: Julie Fredriksen

Flyttet lokasjonen til Restaurant Kåfjord

I mange år har Scandic Alta ønsket gjester velkommen til buffet i Restaurant Alta på hotellet, men i år har de flyttet arrangementet til Restaurant Kåfjord.

– Vi har en tanke om at det blir koseligere og kanskje en litt nostalgisk følelse. Det blir spennende å se om det faller i smak at vi serverer buffeten her isteden, smiler hotelldirektør Jørn Thomassen.

Artikkelen forsetter under bildet. 

17. mai buffeten er flyttet til Restaurant Kåfjord på Scandic Hotell. Foto: Julie Fredriksen

Hotellet går også fra to bord settinger til å kun å ha én bord setting klokken 16:00.

– Vi tenker at folk skal få rom til å puste og slappe litt av før middagen. Vi har ikke gjort noe ekstra når det kommer til frokosten, men den er selvsagt åpen for husets gjester og andre som ønsker å starte dagen her. Primært er det middagen klokken 16 vi har satt fokuset på i år.

Fullbooket en uke før 

Også hos Scandic er restauranten med plass til 100 gjester fullbooket, og det er selvsagt Thomassen og kjøkkensjef Johan Gaup fornøyd med.

Hotelldirektør på Scandic, Jørn Thomassen og kjøkkensjef, Johan Gaup. Foto: Julie Fredriksen

– Vi er helt klart fornøyd. Alle plassene var fylt opp allerede mandag denne uken.

Kjøkkensjefen forteller at de serverer en standard 17. mai buffet, og at de har tatt ekstra hensyn til barna.

– Vi skal ha en egen barnebuffet med pølser, kyllingvinger, pasta, og kanskje vi også lager litt pommes frites, humrer Gaup og fortsetter; – Og selvsagt har vi forberedt iskrem til de små. Det må man aldri glemme på 17. mai.

 
 
 

 
 

Debatt