Her skal øvelsen foregå. Skjermdump: Altakommune.no

Skal gjennomføre oljevernøvelse: –⁠ Oljevernutstyret vil ligge oppankret i Kåfjord over natten

Tirsdag 19.september og onsdag 20.september vil det foregå en oljevernøvelse i Kåfjord.


Det skriver Alta kommune på sine hjemmesider. 

– Under øvelsen kommer det til å være et par småbåter i området, samt to lette oljevernlenser. Det vil også bli etablert en kommandopost i nær tilknytning til strandsone, skriver de. 

– Oljevernutstyret vil ligge oppankret i Kåfjord over natten, og det vil da være vakthold på stedet for å sikre at utstyret ikke drifter vekk, fortsetter de. 

– Verdifull opplæring

Det er Norsk Oljevernforening for Operatørselskap (NOFO) som gjennomfører oljevernøvelser. 

– Hvert år gjennomfører vi en rekke øvelser der alt oljevernfartøy, samt slepebåter og utstyr gjennomgår øvelser og blir verifiserte. Slik får også personell som skadestedsledere, utstyrsoperatører og maritimt mannskap verdifull opplæring i NOFO-utstyret, skriver de på sine hjemmesider. 

Øvelsene til NOFO skal sikre at involvert personell i oljevernberedskapen har rett kompetanse og god kunnskap. 

– Norge er et av få land som tillater utslipp av olje i sjøen for å teste utstyr og prosedyrer. Olje - på - vann/ OPV er et ledd i arbeidet med å verifisere, vedlikeholde og videreutvikle den nasjonale oljevernberedskapen, står det på nettsiden. 

 

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.