Her gjøres flyet klar før avgang fra Oslo Lufthavn klokken 09:00. Kvart på ti snudde flyet og vendte tilbake til Oslo. Foto: Kronstadposten

Norwegian på vei til Alta måtte snu på grunn av vond lukt i kabinen: –⁠ Smårester fra fugl skapte lukten

Flyet, som tok av fra Oslo lufthavn søndag klokka 09:15 og etter tidsplan skulle ha landet klokken 11:15 i Alta, måtte klokken 09:45 snu og vende tilbake til Oslo lufthavn.


Dermed er det usikkert når passasjerene ombord i flyet kommer seg til Nordlysbyen.
– Etter en halvtime i lufta fikk vi beskjed fra kaptein at de (flygerne, red.anm.) hadde fått beskjed om å snu og vende tilbake til Oslo grunnet en vond og ukjent lukt i kabinen. Kapteinen betrygget over høytaleranlegget at situasjonen var udramatisk, forteller Kronstadpostens journalist, som var ombord i flyet.

Like etter at flyet tok av fra Oslo i retning Alta, skal besetningen og passasjerene ha kjent en vond lukt, men nøyaktig hva det var som luktet er ikke KPs utsendte sikker på.
– Nå har vi akkurat landet i Oslo igjen og skal etter det vi har fått opplyst få et nytt fly.  Jeg er usikker på eventuelt når det blir, da vi venter på mer informasjon. 

Nøyaktig hvilken lukt det var har vi ikke fått bekreftet, men journalisten – som forøvrig ikke er noen ekspert på området – følte på en gass-lignende lukt.

Alta-flyet var ikke fullbooket, men det er en del barn ombord.
– Besetningen oppførte seg som normalt og svarte på de spørsmålene som de kunne, når enkelte av passasjerene hadde spørsmål. Det var absolutt ingen dramatisk situasjon. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på neste mulighet til å komme seg hjem, avslutter Kronstadpostens journalist.

Bird strike er årsaken

Grete Roald ved Norwegian sin presseavdeling forklarer hva det var som luktet. 

– Flyet hadde et såkalt «bird strike» igår, og det lå igjen masse smårester av fuglen som gjorde at det luktet. Flyet var sjekket ut før bruk og alt var udramatisk, men det lå igjen noen fuglerester som ikke akkurat lukter kjempegodt, sier hun. 

Derfor var de nødt til å bytte til et fly uten lukt, og det nye flyet er på god tur mot Alta. 

Passasjerene ombord tok beskjeden om at flyet måtte snu med knusende ro. Foto: Kronstadposten

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Flytrøbbel