Alta kommune slår seg sammen med byens kjøreskoler, NAF og politiet - og inviterer til en egen glattkjøringsdag for aldersgruppen 16 - 20 år.

Kommunen slår seg sammen med NAF, politiet og byens kjøre­skoler –⁠ inviterer til glatt­kjøringsdag for ungdom

Alta kommune inviterer nå i samarbeid med NAF, politiet og byens kjøreskoler til en egen glattkjøringsdag for ungdom med ATV, UTV og mopedbil torsdag 23. mars.


Tidligere denne vinteren loddet Alta kommune interessen for en dag med øvelser og opplevelser med egne kjøretøy på glattkjøringsbanen på Lathari.

– Interessen var meget stor, over 200 hadde sett innlegget og godt over 100 meldte seg interessert, opplyser Alta kommune på sin nettside.

Nå skal kommunen samarbeide med NAF, både om glattkjøringsbanen i Alta og med lokallaget, samt politiet og byens kjøreskoler, og sammen inviterer de til en egen glattkjøringsdag for ungdom.

«ZT ungdom»

– Navnet på prosjektet er det ungdom selv som har foreslått gjennom en undersøkelse tidligere. ZT spiller på de ordinære registreringsnummerne, hvor ZT var trafikkstasjonen i Alta. Og det er jo nettopp Alta-ungdommene vi ønsker å nå med dette, samtidig som det er på trafikkarenaen, så navnet passer ganske godt, opplyser kommunen.

Kommunen spanderer middag

Da opplegget skal foregå etter skoletid, har kommunen valgt å spandere pizza på de som melder seg på. Det er foreløpig ingen begrensing på antallet som kan være med, men de ønsker at alle som er interessert har sertifikat for enten en eller flere typer av kjøretøyene ATV, UTV eller/og mopedbil. Den tiltenkte aldersgruppen er 16-20 år.

– Opplegget denne dagen vil bestå av litt generell informasjon først med presentasjon av involverte aktører. Dette skjer mens ungdommene spiser mat. Deretter legges det opp til øvelser utendørs og annet innhold innendørs - så grupper kan rullere.

– Vi har tro på at dette skal bli en interessant dag hvor de unge sjåførene kan få oppleve nye og givende ting de kan være nysgjerrige på. Vi vil denne dagen også invitere de unge til å komme med innspill til hva slike fremtidige ettermiddager kan inneholde, så dette på sikt an bli en fast arena å treffe unge sjåfører på I Alta, sier folkehelsekoordinator i Alta kommune Gjermund Pleym Wik på kommunens nettside.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Folkehelsekoordinator i Alta kommune Gjermund Pleym Wik, har tro på at de skal få til en interessant dag for de unge sjåførene. Foto: Privat

– Lyst å være med på filmprosjekt?
I tillegg til den overnevnte glattkjøringsdagen, er Trygg trafikk er i Alta uken før. De er på utkikk etter frivillige ungdommer med sertifikat og kjøretøy, som kan bidra til å lage en film om nettopp ATV og UTV, men også snøscooter.

– Filmingen blir to-tre kortfilmer om ATV og UTV-opplæring, tanker rundt kjøring også videre. Altså informasjonsfilmer for folk som ønsker å bli klokere om bruken, og kravene som stilles til slike kjøretøy, skriver kommunen og legger til avslutningsvis: 

– Onsdag 15. mars blir det filmdag med snøscootere i Rafsbotnlia og omegn - her trenger vi minst åtte ungdommer med egen snøscooter. Torsdag 16. mars blir det filmdag med ATV og UTV på NAF banen ved Latharimoen og også her er det behov for minst åtte stykker med kjøretøy. Dersom noe av dette er interessant å delta på - kan du melde din interesse på kommunens nettside.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.