Magnus Mosesen Kristiansen, kokk ved Sorrisniva er stolte de ansattes disiplin. Foto: Martine Arnesen

Kokken ved Sorrisniva er stolte over smilefjesene: –⁠ Disiplin er viktig

Sorrisniva leverer smilefjes år etter år hos Mattilsynet.


– Smilefjesene er veldig viktig for oss som restaurant og hotell.

Dette sier Magnus Mosesen Kristiansen, kokk ved Sorrisniva Hotell. De har fått smilefjes fra Mattilsynet 6 år på rad. Kokken mener det er veldig viktig og at fjesene har mye å si for en restaurant.

– Det har en del å si for oss, det viser jo at man har gode kvaliteter på maten og har det på stell med ting.

Han nevner at han selv ikke ville spist på en plass som har fått surt fjes. Da begynner man å stille litt spørsmål, sier Mosesen Kristiansen

– Viktig med system

– Det er viktig med rene overflater, sier Mosesen Kristiansen. Foto: Martine ArnesenMagnus er glad for at de har så flinke ansatte på kjøkkenet.

– Vi har et veldig bra system og en renholdsliste som oppfølges hver uke, de ansatte er ekstremt flinke og ikke minst nøye her. Det er viktig med et fint system.

Han synes hånd- og mathygiene er de viktigste punktene:

– At man vasker hendene mellom hver prosess, og mellom skjæring av kjøtt og fisk er veldig viktig. Nedkjøling av mat, og minskning av bakterier også. I verste fall kan man risikere matforgiftning om man ikke passer på.

– Mat for allergikere er også viktig. Det kommer folk fra hele verden hit så vi prøver på best mulig måte å tilrettelegge for alle, legger han til til slutt.

 

Debatt