GAMLE SKAL UT: Arnfinn Holst-Olsen er utdannet bilmekaniker, men er veldig glad i å snekre. Foto: Magne Kveseth

Holst-Olsen sluttet etter 15 år i politiet – dette gjør han nå

Den pensjonerte krimteknikeren Arnfinn Holst-Olsen har etablert eget firma, og sier han liker å snekre.


(iFinnmark) Nå har han lagt vekk den hvite overtrekksdressen han ble kjent for å ha på seg, da han skulle sikre gjøre undersøkelser på et åsted. Dressen er byttet ut med snekkerforkle. For i selskapet sitt, Holmestad vedlikehold og rådgivning AS, bytter han denne uka ut vinduer for en kunde i Skajaluft i Alta.

Først forsvaret, så politiet

Den 61 år gamle hasvikingen, Arnfinn Holst Olsen, som for mange år siden gjorde tverrelvdaling av seg, har bakgrunn både fra forsvaret og politiet. Det betyr at han kunne ha gått av med pensjon allerede for fire år siden som 57-åring, på spesialordningen som noen yrkesgrupper har, med samlet tjenestetid og alder som gjorde dette mulig.

Holst-Olsen sier han kunne ha sluttet i politiet for fire og et halvt år siden, men synes han hadde en spennende arbeidshverdag.

– At jeg har fortsatt «på overtid» skyldes selvfølgelig at jobben har vært spennende og utfordrende. En annen viktig grunn var å kunne jobbe med kollegaer som har vært genuint opptatt av å finne ut av «ting» som til syvende og sist kunne få stor betydning for enkeltpersoner i Finnmark, sier han til iFinnmark.

Arnfinn Holst Olsen sluttet som krimtekniker: – Starter noe helt eget for meg selv. Foto: Magne KvesethMange henvendelser

Holst-Olsen holdt på jobben sin som krimtekniker helt til i sommer.

– Men da syntes jeg at det var på tide å gjøre noe annet, sier Arnfinn.

Han sier han liker å snekre og har allerede siden i sommer hatt masse oppdrag og forespørsler om ulike håndverkertjenester.

– Jeg skifter vinduer, bytter dører, maler litt og hjelper folk som trenger det. Og da er det ikke bare dugnad. Jeg tar betalt for jobbene jeg gjør, men så går det i mitt eget tempo. Om det tar en dag eller tre dager å få byttet et vindu, så skal ikke kunden betale noe mer. Det skal ikke være kunden sitt problem, sier han.

– Med din bakgrunn som krimtekniker er det kanskje ikke bare snekkertjenester som er etterspurt i ditt nye firma. Der du også har med i firmaregistreringen rådgiving, eller stemmer ikke det?
– Jo, det stemmer. Jeg har inngått en avtale med et selskap som heter FaVer AS og skal etter hvert gjøre noen oppdrag for dem, sier Holst-Olsen.

Dette selskapet skriver på sin hjemmeside at; «FaVer AS (Fact Verification) er Norges ledende frittstående miljø for utredning av forsikringsskadesaker, og en foretrukken partner for private og offentlige virksomheter ved behov for granskingsbistand.»

Det er lov å håpe

– Så her får du bruk for alt du kan også fra den solide bakgrunnen du har fra jobben som krimtekniker i politiet?

– I den grad dette selskapet vil kjøpe mine tjenester, så får jeg jo det. Men oppdragene er jo hendelsesstyrt, så ideelt sett får en jo håpe at det ikke blir behov for å utrede forsikringsskadesaker, sier Arnfinn Holst Olsen.

Arnfinn er utdannet bilmekaniker og jobbet for det meste med teknisk materiell i Forsvaret frem til han sluttet, etter i overkant av 23 år.

– I 2006 begynte jeg på politihøgskolen i Bodø og var ferdig utdannet som 46-åring. Norges eldste mannlige uteksaminerte. Men det trenger du kanskje ikke å skrive, sier Holst-Olsen.

Ved siden av jobben har han spilt trommer i Tverrelvdalen veterankorps siden oppstarten i 1993 og har også vært leder for korpset i til sammen 10 år.

 

Debatt