Illustrasjonsfoto. Foto: Trond Jøran Nilsen/TFFK

Fare for store skred både i Nord- og Sør-Norge

Det er kommet mye snø flere steder i landet den siste tiden, og det utløser betydelig fare for skred, advarer Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).


Inntil 1. desember publiserer vi kun snøskredvarsel ved faregrad fire, altså stor skredfare, eller faregrad fem, altså meget stor skredfare, skriver NVE på varsom.no.

Direktoratet oppfordrer alle til å planlegge turer utenom skredterreng på grunn av stor usikkerhet i hvor ustabile forholdene er nå.

Det er særlig Nordvestlandet og Nordland fylke som er utsatt for skred, fordi vind og snø har dannet fokksnøflak. Derfor bør skiløpere være varsomme fordi det er lett å utløse skred i slike forhold, ifølge NVE.

Det er også observert svake lag av kantkorn eller rim mange steder, spesielt i Nord-Norge, på Nordvestlandet og på Svalbard.

– Det renner inn med observasjoner via Varsom-appen, om drønn og skytende sprekker i snøen. Faretegn er en klar indikasjon på at det er skredfare, står det på varsom.no.

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.