– Det går bare fortere og fortere dette, sier Rishaug, og legger til at han vanligvis forventer at slike prosesser tar mye lengre tid.
– De fleste pleier å holde på i over et halvt år, og mange ganger kanskje lengre enn det. Jeg hadde aldri hørt om noen som var raskere en GeoNord, men nå kan de vel si seg slått, sier han overrasket. Stian forteller at deres ingeniør, Lene Suhr, begynte arbeidet med å bli sertifisert i desember. – Vi er i hvert fall én av de kjappeste, flirer han ydmykt og fortsetter: – Lene begynte med dette når sesongen begynte å nærme seg slutten. Det hadde nok ikke hatt samme farta om vi skulle drive med dette midt i sesongen. Nå hadde vi ressursene til å gjøre det så kjapt.Økende trend
Stian forteller at det blir bare viktigere og viktigere for bedrifter å bli sertifisert og at det også stilles krav til dette når man skal gi tilbud. – Det er klart det å være miljøfyrtårnsertifisert viser at det innebærer mye kvalitet. Det går på dette med arbeidsmiljø, HMS-rutiner og hele den pakken. Samtidig vil dette også gi effekt på bunnlinjen til bedrifter og ikke minst trivsel for de ansatte. – Jan Martin, det har vært mange miljøfyrtårnsertifiseringer i det siste. Vil du si at det er en økende trend blant Alta-bedriftene?– Vi ser jo at det er mange som ser verdien i det og gjennomfører. Det har vært en økende trend fra 2022 og frem til nå. De fleste bedriftene gjør allerede det som innebærer i denne sertifiseringen, bare at det nå er satt i system og kan måles.