Svein Berg. Foto: Julie Fredriksen

–⁠ Alta Ap og bemanningskrise i barnehagene

– Helt utrolig, Alta AP har våknet. For snart et år siden tok undertegnede og FrP opp problemet med bemannings krisen i barnehagene i Alta kommune, skriver Svein Berg i Alta FrP i dette innlegget.


Du leser nå en meningsartikkel, som kun gir uttrykk for skribentens egne meninger og holdninger. Du kan sende inn kronikker, menings- og debattinnlegg til [email protected].

Joda, Alta AP gikk høyt på banen før årsmøte i Kirkenes. Nå skulle det ordnes opp under Finnmark AP (FAP) sitt årsmøte i Kirkenes.

Hva svarte sentrale AP politikere i Alta den gang FrP tok opp problemet, både i media og i møter. Hvor har dere dette fra, bare rykter dere hører på. 

Nei AP, dette var ikke bare rykter, men det er jo kjempefint at selv AP-representanter endelig har fått med seg problemene med mannskapsmangel i våre barnehager. De måtte bare en tur til FAP-årsmøte først og høre på sine egne.

Tenk, der fikk dem til en felles seier, et skriv til Støre om bedre lønn for ansatte i barnehager. Trodde dette kunne løses under lokale forhandlinger i kommunene som AP selv leder.

Tror det må ha vært noe beroligende i maten til Alta-delegatene under dette årsmøte. For nå prøver delegatene i tur og orden å gi inntrykk av hvor mye Alta delegasjon har fått igjennom under årsmøte i Kirkenes.

Hvor mye positivt fikk Alta AP igjennom for innbyggerne i Alta?

Et skriv til Støre om høyere lønn for barnehage ansatte og at det skal satses på Klinikk Alta, såfremt det ikke går ut over Kirkenes og Hammerfest sykehus.

Litt av en beholdning av seiere Alta AP har å skryte av etter årsmøte i FAP?

Skjønner godt den AP-delegaten som svarte «Nå skal vi hjem og jobbe lokalt».

Når vi i tillegg ser at AP representanter søker EU om å få utvidet døgnet med to timer (til 26 timer) for Troms og Finnmark. Da må man bare lure på hva som har vært i maten under dette FAP-årsmøte.

Men vi i FrP ønsker Alta AP lykke til i fremtiden med å snu Finnmark AP. Det trenger innbyggerne i Alta region.

 

Svein Berg,
Alta FrP

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.