Her er daglig leder Knut-Eirik Dybdal, Dag Otto Lauritzen, fjorårets vinner Andreas Leknessund og Thor Hushovd i Alta i november i forbindelse med lanseringen av årets løype. Foto: Krister Sandaker Tårn

Åtte Tour de France-lag til kommer til Nord-Norge og Arctic Race of Norway

Åtte av lagene som sykler Tour de France i sommer, stiller til start jubileumsutgaven av Arctic Race of Norway fra 17. til 20. august. Ritt-ambassadør Thor Hushovd gleder seg spesielt over at et av verdens beste lag har meldt sin ankomst.


Det er i år ti år siden første utgave av Arctic Race of Norway ble arrangert. Årets jubileumsutgave kan nå annonsere at hele åtte av lagene som stiller til start i Tour de France også kommer til Nord-Norge, for å kjempe om trofeet i verdens nordligste etapperitt på sykkel.

Tidligere verdensmester Thor Hushovd som nå er ambassadør for Arctic Race of Norway, synes lagsammensetningen virker spennende. Ifølge Hushovd stiller et av verdens absolutt beste lag på startstreken i år.

– Det er ekstra gøy at Team Trek-Segafredo blir med for første gang. De har en stall fullstappet med stjerner, sier Hushovd i en pressemelding.

Traff med datoen

Årets løype starter i Kautokeino og avsluttes på Nordkapp. Hushovd mener det er en utfordrende løype, der det blir kamp om hver etappeseier, og der ingen ting vil være avgjort før målgang på Nordkapp. Han tror også at publikum vil få se mange av Tour de France-stjernene på start i år.

– Med en uvanlig sen start for Arctic Race of Norway i august, har de som har syklet Tour de France lengre tid til å restituere seg, og da blir dette den perfekte oppkjøringen til siste del av sesongen, sier Hushovd videre.

Leknessund kan forsvare tittelen

Et av Tour de France-lagene som stiller til start er Team DSM med tittelforsvarer fra fjorårets utgave, Andreas Leknessund. Under Giro d´Italia syklet han med den rosa ledertrøya i fem etapper, mer enn noen annen nordmann, og Hushovd er imponert over det Leknessund har vist i år.

– Det blir spennende å se om Andreas med den formen han har vist, kan bli den første rytteren som forsvarer tittelen som sammenlagtvinner, sier Hushovd.

Også Cofidis som i fjor vant poengklassifiseringen og Human Powered Health-laget som vant den beste klatretrøyen kommer til Nord-Norge for å forsvare trøyene sine.

Tre norske lag på startstreken

Tre norske lag stiller til start i Kautokeino. Som i 2021 stiller også det norske landslaget. Daglig leder Knut-Eirik Dybdal gleder seg over at mange av de store sykkellagene finner veien til Nord-Norge i august.

– Arctic Race of Norway er så mye mer enn et sykkelritt. Vi vet at arrangementet skaper økonomiske ringvirkninger i Nord-Norge, og at folkefesten rundt syklistene er viktig. Men det er også viktig for oss at de store lagene synes det er attraktivt å være med. Jeg er derfor glad for at vi har mange sterke lag med, og ikke minst at landslaget er med når vi i år skal feire 10-årsjubileum, sier Dybdal avslutningsvis. 

Etappene:

17.8: Kautokeino-Alta

18.8: Alta-Hammerfest

19.8: Hammerfest-Havøysund

20.8: Kvalsund-Nordkapp

Under her kan du lese hvilke lag som stiller til start.

UCI WorldTeams (6):

Astana Qazaqstan

Arkea-Samsic

Cofidis

Jayco Alula

Team DSM

Trek-Segafredo

UCI ProTeams (8):

Bingoal WB

Burgos-BH

Equipo Kern Pharma

Human Powered Health

Israel Premier Tech

Team Flanders-Baloise

Uno X-Pro Cycling Team

Q36.5 Pro Cycling Team

Continentallag (3):

Groupama-FDJ

Coop-Repsol

Trinity Racing  

Landslag:

Norge    

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.