Her inne i Livets hus kommer det i tillegg til Tangen begravelsesbyrå, også et bakeri. Foto: Haldde Arkitekter

Bakeri flytter inn i Livets hus på Thomasbakken

Når Marita Rognli overtar nøklene til Livets hus i november, flytter ikke bare Tangen begravelsesbyrå inn. Det gjør nemlig også det lille bakeriet To halve - en hel til de eneggede tvillingene Kine Pettersen (37) og Linn Johannessen (37).


– Det stemmer at vi skal flytte bedriften vår inn i Livets hus. Marita tok kontakt med oss i høst og spurte om vi hadde lyst å flytte inn, og det har vi selvfølgelig veldig lyst til. Nå er det også sånn at vi begge to begynte på studier i høst og har nesten tre år igjen på skolebenken. Det er med andre ord bare driften vi flytter fra meg og inn i Livets hus, og skal derfor fortsette med samme type drift som vi har den dag i dag, forteller Linn. 

Da Kronstadposten i starten av august i år besøkte tvillingsøstrene hjemme hos Linn, hvor de frem til nå har utført all bakst, fortalte Kine at drømmen var et eget lokale om tre år når skolegangen er ferdig.

– Når de tre årene er over håper vi at det står noen der og sier «her er lokalet deres, og her er kjøkkenet deres. Bare begynn å jobb». Det er det som er drømmen, flirte Kine.

Drømmen gikk i oppfyllelse

Nå har det altså gått troll i ord, selv om det skjedde tre år «for tidlig». 

– Det gikk bare noen uker fra artikkelen var på trykk i Kronstadposten til Marita tok kontakt med oss. Selv om det ikke gikk tre år, så ble det akkurat som vi drømte om. Det er en stor ære for oss at Marita ønsker oss med i deres prosjekt. Vi klyper oss litt i armen og synes at dette er helt rått, fortsetter Linn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det lille bakeriet To halve - en hel drives av de eneggede tvillingene Kine Pettersen (37) og Linn Johannessen (37). De elsker å dra rundt til mennesker som trenger det lille ekstra og spre litt magi med sin hvetebakst.  Foto: Krister Sandaker Tårn

Baker på bestilling

Baker-søstrene, som i høst ble fulltidsstudenter på UiT, baker når det passer med studiene og resten av livet, og så legger de ut varene for salg på egen Facebook-side.

– Det skal vi fortsette med. Vi har planer om å utvikle og utvide driften på sikt, men akkurat nå tar vi et skritt om gangen og holder kanskje litt på «bremsen» med tanke på både studiene og livet ved siden av, sier Linn.

Fantastiske tilbakemeldinger

På spørsmål om hvordan tilbakemeldingene fra kundene har vært i høst, forteller Linn at det har gått over all forventning.

– Det er nesten så jeg ikke tør å si det høyt, for det har vært helt fantastisk gode tilbakemeldinger. Det er veldig artig at det nå også er flere større aktører som tar kontakt og ønsker å bestille hos oss. Vi har blant annet kunder som Sparebank 1 og så har vi nettopp hatt en levering til tannleger som skulle ha kursdag. I tillegg har vi bestemt oss for å sponse Nordlysbyen livredningsklubb med frokost til morgentreningene som de har på fredager. Der er jeg med mine barn uansett, og så er det ekstra hyggelig å kunne glede andre. Det er derfor vi elsker å bake, fortsetter Linn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

All baking har til nå foregått hjemme hos Linn. Der har søstrene gjerne vært klare med kaffekoppen hvis kundene har ønsket å ta en prat etter å ha fått varene. Det skal de fortsette med også i Livets hus. Foto: Krister Sandaker Tårn

Elsker å spre magi

Hun forteller at bakingen både er hobby og kos, og at de nå ser for seg at hobbyen kan bli til en fulltidsjobb etter endte studier.

– Vi er så heldige at vi har så mange kunder og forespørsler at vi dessverre må si nei noen ganger, når vi ser at det kan bli for mye. Vi elsker å bake, spre glede og magi og både håper og ser for oss at dette skal bli en fulltidsjobb med mening om tre år. Inntil da er vi kjempe takknemlige for at Marita ønsker å ha oss med på laget i Livets hus. Da kan kundene våre komme dit og hente bestillingene sine, sier Linn avslutningsvis og legger til:

– Selv om bedriften drives på hobbybasis og vi elsker det vi holder på med, skal vi også innrømme at det har vært krevende å balansere hobbyen, studier og livet generelt. Derfor er vi også så klare på at vi må ha «bremsene» litt på og ikke ta på oss for mange oppdrag. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Marita Rognli og byggentreprenør Bengt Andersen på tomta til Livets hus i startfasen til prosjektet. Foto: Krister Sandaker Tårn

Ønsker å skape en fin og god atmosfære

Marita Rognli i Tangen begravelsesbyrå sier til Kronstadposten at hun er kjempeglad for at søstrene Kine og Linn ønsker å flytte bakeridriften sin inn i Livets hus.

– Livets hus har blitt til et konsept som har vokst frem av de erfaringene som vi har gjort underveis. Vi synes det er kjempefint å kunne skape mer aktivitet hos oss med bakeriet, og ikke minst det å kunne gi et tilbud til folk som kanskje ikke ønsker å bake eller lage mat selv. Det kan være seg i anledninger som konfirmasjon, bryllup, dåp, begravelser eller andre begivenheter. 

Rognli forteller at hun nå begynner å se en helhet i Livets hus og at søstrene passer perfekt inn i de planene. 

– Det er mye god omsorg i god mat og god drikke synes vi. Om det er i pårørende-møter eller andre sammenhenger så gir nybakst og god matlukt en fin og god atmosfære og kanskje litt hjemme-følelse. Vi ser virkelig frem til å ha To halve - en hel sammen med oss. De skaper magi med sin bakst og har begynt i det små. De har tatt med følelsene sine inn i det de lidenskapelig driver med og det er litt av den samme historien vi også har. Vi har begynt i det små, utviklet konseptet til Livets hus og tatt med oss andre sine følelser på veien mens vi har jobbet med prosjektet.

 

Debatt