Arbeiderpartiets Ole Steinar Østlyngen forteller at det ifølge administrasjonen er gjort en grundig saksbehandling i denne saken hvor naboene har fått gode muligheter for å klage og komme med innspill underveis. Foto: Therese K. Munkvold
KONGLEVEIEN:

Flertallet valgte å sende saken videre til Statsforvalteren

Under mandagens planutvalg behandlet politikerne klagene fra fire beboere i Kongleveien i forbindelse med de planlagte blokkleilighetene i veien.


I saksfremlegget innstiller administrasjon på på at klagen ikke skulle tas til følge, og at saken heller skulle oversendes til Statsforvalteren for en endelig avgjørelse. Statsforvalteren har til orientering allerede fått tilsendt en lovlighetsklage.  

Fire naboer har levert inn hver sin skriftlige klage, og Gunvor Marie Vik skriver blant annet at det ved etablering av 20 nye boenheter fordelt på et lite areal innebærer en merkbar økning i trafikk og støy i Kongleveien.

Johan M. Hansen, også han beboer i Kongleveien, trekker frem at han ikke har gitt samtykke til utbygging nærmere hans eiendomsgrense enn det loven tillater, og påpeker at utbyggingen bryter med plan- og bygningsloven §29-4.

Karstein Arnfinn Selnes påpeker blant annet i sin klage at utbyggingen vil ha vesentlige virkninger for miljø og samfunn, og at Alta kommunens avgjørelse var et feilgrep i tillegg til at kommunens begrunnelse er unntatt offentligheten. Han påpeker også at referatet fra oppstartsmøte mangler.

Egil Severin Myklebust skriver i sin klage at de som naboer ber om at vedtaket oppheves og at utbyggingsplanene stanses, da de anser vedtaket å være i strid med overordnede planer. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ekteparet Egil og Randi Helene Myklebust er blant naboene som har sendt inn klage på vedtaket til Alta kommune. Foto: Therese K. Munkvold

Flertall for å avvise klagen

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Høyre fikk flertall for å avvise klagene i mandagens planutvalg. Venstre, FrP og Rødt ville på sin side imøtekomme klagene fra naboene, men ble altså nedstemt. 

Kronstadposten tok kontakt med FrPs Odd Erling Mikalsen, som var med på å stemme for å ta klagen til følge. Han påpeker overfor Kronstadposten at naboene føler seg overkjørt, at prosjektet er i strid med bestemmelsene i arealplanen, og mindretallet i planutvalget mente at de samlede ulempene var klart større enn fordelene ved å gi dispensasjon fra arealplanen.

Mikalsen forteller at han holdt et lengere innlegg i saken, så langt at han ble forsøkt stanset av ordføreren da han ville gjennomgå klagene fra de fire naboene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FrPs Odd Erling Mikalsen. Foto: Therese K. Munkvold

Arbeiderpartiets Ole Steinar Østlyngen forteller at det ifølge administrasjonen er gjort en grundig saksbehandling i denne saken hvor naboene har fått gode muligheter for å klage og komme med innspill underveis.
– De har også fått sett prosjektet i 3D caven på UIT, noe som gjøres i noen få store saker. Etter det var det mulighet for å komme med innspill.  Nå har saken kommet så langt i prosessen at vi synes det er mest hensiktsmessig å la Statsforvalteren avgjøre om alt har gått riktig for seg. Det er tross alt mange parter som skal ivaretas i saker som denne, det er naboer, utbygger og en administrasjon vi ønsker noen utenforstående skal etterse om alt har gått riktig for seg, sier han og legger til avslutningsvis:
– Når det gjelder Mikalsens oppfattelse av å ha bli stanset i sitt innlegg så ble han spurt av møteleder om han hadde mye igjen. Mikalsen holdt et veldig langt innlegg og ordføreren spurte pent om han kunne korte det ned litt da. Jeg vil likevel tro at Mikalsen fikk fram sine poeng da han ikke tegnet seg flere ganger. 

Debatt