Oppbudet i Æventyr-konsernets datterselskaper, Æventyr Alta AS og Æventyr Opplevelser AS, har hatt store konsekvenser for Alta-samfunnet. Flere restauranter og utesteder har stått tomme siden nyheten kom ut, og 60 ansatte står nå uten jobb.
Mandag denne uken kunne bostyrer Jørn Eikanger opplyse om at Canyon Hotell vil bli driftet videre av nye eiere og at en signering lå like rundt hjørnet. Lokalet hotellet holder til i eies av Park Eiendom, ledet av Jonas Aalstad Haugen. Les også: Æventyr, som eier tre restauranter, ett hotell, én bar og én nattklubb, melder oppbud: – Selskapet jobber nå med å ivareta ansatte– Beste løsningen for de ansatte
Fredag bekrefter Haugen overfor Kronstadposten at det er de selv som overtar roret. – Vi har fått inn vanvittig med forespørsler fra forskjellige leietakere som ønsker å overta. Mange har vært interessert i å overta Tåkt, og noen på hotellet og restauranten. Det synes vi er veldig hyggelig, sier Haugen til KP. Og fortsetter: – Men vi har besluttet at vi selv oppretter et selskap som går inn og drifter alle tre selskapene. Dette tenker vi er den beste løsningen for de ansatte, da det er et såpass stort bruksareal med løpende bookinger og mange ansatte. Jonas forteller at mye av bakgrunnen for denne beslutningen er at det vil ta mye lengre tid å lande et komplett konsept med andre leietakere. – Vil de forskjellige virksomhetene drives som før?– Canyon Hotell blir drevet som det har blitt gjort tidligere. Denne uken har vi hatt en slags «workshop» hvor folk har kommet med ideer og innspill. Da har vi kommet frem til at Raus ikke kommer til å åpne som en restaurant mens vi driver, men vil fungere som en bar. Tåkt er et konsept som har fungert som bare det, men det vil bli gjort enkle justeringer, forklarer Haugen.
Jobbes på spreng
– Når kan man forvente åpning?– Nå starter jobben med søknader om skjenkebevilgninger, så akkurat nå jobbes det på spreng. Vi skal gjøre det vi kan så vi får fikset lys i lokalene, sier han og fortsetter: – Raus blir vurdert til julebord, men det vil kun bli et julebord-konsept, restauranten på Raus-lokalet vil ikke gjenoppstå med samme konsept. Vi har jobbet med mange ulike konsept og vil på lang sikt bli noe annet enn det var før. Avslutningsvis forteller Haugen at dette er noe de vanligvis ikke gjør, men at dette er et tilfelle som er såpass kritisk for de ansatte. Han understreker at dette er en kortsiktig løsning og at de på langsikt håper de å få på plass andre drivere. – Dette er jo nytt for oss, men samtidig jobber vi tett med våre leietakere uansett hvilket konsept det er. Det er i hovedsak de ansatte som gjør jobben og det viktigste nå er at de tidligere ansatte hos Æventyr får jobben sin tilbake, smiler han.