Trond Inge Heitmann, leder oppmåling og byggesak Foto: Tom Erik Nilsen

–⁠ Selv med lavere byggeaktivitet, håndterer vi flere saker enn andre kommuner i nord

– På hvilket grunnlag Vekve kan si at «bygningsavdelingen i Alta kommune har lite å gjøre» kan jeg ikke uttale meg om, men som leder for avdelingen mener jeg å inneha større kunnskap om forhold på vår avdeling enn det Vekve besitter, skriver Trond Inge Heitmann i sitt svar til Albert-Georg Vekve.


Du leser nå en meningsartikkel, som kun gir uttrykk for skribentens egne meninger og holdninger. Du kan sende inn kronikker, menings- og debattinnlegg til [email protected].

X
Det vises til innlegg fra Albert Vekve av 12. september hvor det fremsettes noen påstander jeg ønsker å kommentere. 

Først av alt er jeg svært glad for at vi er blant de kommunene i Nord Norge som normalt sett har svært høy byggeaktivitet. Men når det er sagt er det korrekt at byggeaktiviteten i Alta kommune har vært lavere de siste 2 år enn forutgående år. Dette er noe som skjer i hele landet. Selv om byggeaktiviteten har gått ned har vi i 2024 hatt større byggeaktivitet enn andre sammenlignbare kommuner i nord. 

På hvilket grunnlag Vekve kan si at «bygningsavdelingen i Alta kommune har lite å gjøre» kan jeg ikke uttale meg om, men som leder for avdelingen mener jeg å inneha større kunnskap om forhold på vår avdeling enn det Vekve besitter. 

Det kan se ut som om Vekve ikke har satt seg tilstrekkelig inn i det som skjer på bygningsavdelingen. Jeg kan derfor opplyse om at bygningsavdelingen har, som følge av mindre aktivitet, tatt ned antall saksbehandlere med to stillinger i løpet av 2024. Det er stillinger som står vakant og vakansen vil bli videreført i 2025. 

Det vil si at vi har foretatt regulering av antall ansatte på avdelingen i samsvar med saksmengden. Kan videre opplyse om at vi nå pga. lavere byggeaktivitet også har fått mulighet til gjennomføre lovpålagt tilsyn i byggesaker.

I forhold til Vekve sine påstander om at vi har påtatt oss byggesaksbehandling for Hammerfest kommune, så kan jeg avvise dette. Vi har aldri i min tid saksbehandlet byggesaker for Hammerfest kommune. 

At byggesaker fra tid til annen kan være utfordrende er ikke unormalt. Etter min oppfatning prøver vi å løse disse sakene etter beste evne, noen ganger slik kunden ønsker, andre ganger ikke.

Dersom dere som politikere mottar klager på vår saksbehandling bør disse klagene tas videre med de ansvarlige i administrasjonen (evt. med leder av planutvalget). Om Vekve ønsker det skal jeg selvsagt også kunne bistå Vekve med faktaopplysninger.

Trond Inge Heitmann
Leder Oppmåling og byggesak

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.