Marcin og Adam har kjørt denne meksikanske matvognen rundt i Norge de siste to årene. Denne uken har den stått i Alta. Foto: Krister Sandaker Tårn

Far og sønn serverer meksikansk mat på hjul: –⁠ Altaværingene liker taco

Denne uken har mange observert en meksikansk matvogn stående på Sentrum i Alta.


Det er far og sønn, Adam og Marcin, som driver det meksikanske gatekjøkkenet på hjul. De forteller at altaværingene liker tilbudet.
– Det mest populære her i Alta er quesedilla med kylling, men også kyllingtaco. Jeg har fått med meg at alle nordmenn er glade i taco, og spiser taco hver fredag. Butikkene her er jo fulle av tacoprodukter, skratter sønn Marcin.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Marcin forteller at altaværingene, og nordmenn generelt, er veldig glad i maten deres. Foto: Krister Sandaker Tårn

Reiser rundt i Norge

Far og sønn er fra Polen, men de har operert matvogna i Norge de siste to årene. Marcin forklarer at de har drevet med matvognen i 14 år, og nå har de spesialisert seg på meksikansk mat etter å ha begynt i det små med pommes frites og pølser. 

Og det var søndag kveld de ankom Alta, og siden har de stått på Sentrum.
– Vi startet for to måneder siden fra Oslo. Siden har vi besøkt veldig mange byer og steder, og vi har vært hver plass i cirka en uke. 

I Alta skal de bli til lørdag kveld. Deretter går turen til Tromsø.
– Vi gjør dette når det er sommersesong og varmt ute, nikker han. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Kronstadpostens utsendte fikk en smakebit fra Adam, og det kan trygt sies at tacoen sto opp til forventingene. Foto: Krister Sandaker Tårn

Gode tilbakemeldinger

Som nevnt har mange fått med seg at matvogna er i Alta, og flere har tatt turen innom for å få en smakebit. Også på Facebook har det blitt rapportert om fantastisk mat fra vogna. Kronstadpostens utsendte fikk også en smakebit, og det kan ærlig innrømmes at dette er av meget høy kvalitet.
– Vi har bare fått gode tilbakemeldinger. Vi jobber raskt og vet at vi har veldig god kvalitet på maten. Vi gir alltid 100 prosent fra oss selv for å lage ordentlig god hjemmelaget mat. Alt er laget selv, sier Marcin.
– Flere steder så hører jeg at vi burde åpne en restaurant som dette i byene deres. De sier at norske folk liker slik mat, legger han til.

Selv om Alta-turen tar slutt lørdag, så håper far og sønn å være tilbake i Nordlysbyen i løpet av 2025. Og det gleder de seg til. 

– Vi er alltid klare for å ta imot altaværingene, avslutter de. 

 

Debatt