Foto: Tipser

Søker etter antatt omkommet

Politiet i Finnmark melder klokken 09:15 at søket etter 11-åringen som havnet i elva på leirskole i Porsanger torsdag, nå har gått over i en ny fase.


En gutt fra Alta ble torsdag kveld meldt savnet fra Stabbursdalen leirskole i Porsanger. Hypotesen fra politiet skal være at han er blitt tatt av strømmen i det han gikk ut i elva for å hente en fotball.

– Det ble klokken 05:00 besluttet at leteaksjonen går over i en ny fase, og at vi nå søker etter en antatt omkommet, heter det i politiloggen.

Videre skriver politiet at søket per nå er nedtrappet, og at det legges planer for videre søk utover dagen med friske mannskaper og nye ressurser.

– Politiet kommer med oppdatering på hvilke ressurser som iverksettes når dette er bestemt. Pårørende har blitt varslet og ivaretas av kommunens kriseteam.

Hviler styrkene

Ved politiets operasjonssentral forteller operasjonsleder Lars Rune Hagen at det har vært søkt etter 11-åringen hele natten og at politiet nå har gått over til en ny fase hvor de søker etter en antatt omkommet person. 

– Det har vært søkt på lik linje som det var i går gjennom natten med de samme ressursene, de har nå gått til hvile og så tar vi søket opp igjen i en litt annen skala utpå formiddagen, sier han til Kronstadposten.

 

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.