To redningshelikoptre fra SAR queen har fløyet over Stabburselva torsdag. Foto: Stian Eliassen/iFinnmark

Leteaksjon etter altagutt (11) –⁠ vitner skal ha sett han bli tatt av strømmen

En gutt fra Alta ble torsdag kveld meldt savnet fra Stabbursdalen leirskole i Porsanger. Hypotesen nå skal være at han er blitt tatt av strømmen i det han gikk ut i elva for å hente en fotball.


Politiet fikk meldingen om den savnede gutten klokken 17:50.

– Politiet har iverksatt søk etter den savnede gutten sammen med andre nødetater og frivillige, melder politiet.

Videre skriver de at SAR Queen også bistår søket og at foresatte er varslet.

– Saken blir oppdatert og politiet har ikke kapasitet til å svare på flere spørsmål nå.

Gutt fra Alta

Alta kommune skriver i en pressemelding at det er en elev fra en 6. klasse på Komsa skole i Alta som er savnet fra leirskolen i Porsanger.

To helikoptere, samt to båter, bidrar på overflatesøk. Foto: Flightradar24.

– Alta kommune jobber med å bringe de øvrige elevene og skoleansatte hjem, og samle disse på sine respektive skoler der foreldre og foresatte blir ivaretatt. Den savnedes foresatte er varslet, og Alta kommune har satt krisestab.

Etter det Kronstadposten er kjent med er dykkere fra Alta på tur til ulykkesstedet.

Skal ha blitt tatt av strømmen

Politiet torsdag 20:26 melder at de har gjort undersøkelser på stedet. Ifølge vitner som har sett gutten, skal han ha bli tatt av strømmen i det han gikk ut i elva for å hente en fotball.

– Det er derfor igangsatt strandsøk på begge sider av elva. Det er to redningshelikoptre i lufta og brann har to båter ute på elven for overflatesøk. Per nå er det dessverre ikke gjort funn av gutten. Det kommer stadig flere ressurser tilstede som blir iverksatt i søk, skriver politiet i oppdateringen.

Krevende forhold

Innsatsleder Cato Arntsen forteller til VG at det er blitt gjort funn av en fotball. Det undersøkes om den kan knyttes til den savnede gutten.

Ann-Rigmor Søderholm ved politiets operasjonssentral kan opplyse om at søket etter den savnede vil foregå utover kvelden og natta.

– Vi driver med full styrke fortsatt og søker på stedet. Letingen vil fortsette utover natta og så vil vi gjøre fortløpende vurderinger underveis.

– Det er krevende forhold å lete i, men vi tror gutten vil bli funnet.

Søker etter antatt omkommet

Politiet i Finnmark melder klokken 09:15 fredag at søket etter 11-åringen som havnet i elva på leirskole i Porsanger torsdag, nå har gått over i en ny fase.

– Det ble klokken 05:00 besluttet at leteaksjonen går over i en ny fase, og at vi nå søker etter en antatt omkommet, heter det i politiloggen. 

Videre skriver politiet at søket per nå er nedtrappet, og at det legges planer for videre søk utover dagen med friske mannskaper og nye ressurser. 

– Politiet kommer med oppdatering på hvilke ressurser som iverksettes når dette er bestemt. Pårørende har blitt varslet og ivaretas av kommunens kriseteam. 

Foto: Norgeskart

Er du på stedet, send oss ​​gjerne bilder. Vår e-postadresse er [email protected]. Ingen tips er for små og ingen bilder er for store! Takk for at du tipser oss!

 

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.