Foto: Emilie Holtet / NTB

–⁠ Vi skal være best på læring og det som skjer inne i klasserommet

– Selv om mye går bra i norsk skole og vi har mange dyktige lærere som gjør en kjempejobb med elevene, er jeg bekymret for utviklingen, skriver kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap).


Du leser nå en meningsartikkel, som kun gir uttrykk for skribentens egne meninger og holdninger. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til [email protected].

Den norske fellesskolen er en viktig del av fortellingen om Norge som samfunn for tillit og muligheter for alle. 

Framover vil jeg sørge for at vi satser på elevenes læring og sørger for å få tilbake konsentrasjonen i skolen. Vi skal være best på læring og det som skjer inne i klasserommet. Vi er opptatt av at flere skal lære mer og bedre. Undervisningen skal bli mer praktisk og variert. Elevene skal lære med hode og hender.

Selv om mye går bra i norsk skole og vi har mange dyktige lærere som gjør en kjempejobb med elevene, er jeg bekymret for utviklingen: Elevene leser dårligere enn før, skolefraværet øker både i ungdomsskolen og videregående og vi ser at både motivasjonen og trivselen i ungdomsskolen er lavere enn den burde være.

Som kunnskapsminister er jeg opptatt av å styrke elevenes konsentrasjon, og sørge for at elevenes læring ikke blir forstyrret. Derfor har jeg gitt Utdanningsdirektoratet et oppdrag om å utforme regler for en mobilfri skole som skal gå ut som en tydelig anbefaling til skolene. Nyere kunnskap viser at fri tilgang på mobil i timen og friminutt svekker både elevenes læring og trivsel.

Ungene våre skal få en utdanning de kan være stolte av og som gir muligheter i arbeidslivet. Derfor skal vi ha høye forventninger til elever, ansatte i skolen og til oss selv som skoleparti. Arbeiderpartiet skal være de som tar tak i utfordringene og sørger for at alle elever får en god utdanning.

Kari Nessa Nordtun,
Kunnskapsminister, Arbeiderpartiet

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.