ADVARER BILISTENE: – Unngå å ferdes på veiene i de utsatte områdene. Utsett heller reisen til senere, særlig hvis du skal kjøre langt, er budskapet fra Vegtrafikksentralen i Nord-Norge. Illustrasjonsfoto: Kenneth Holm Vestby, Statens vegvesen

Uvanlig mye vind ventes i Finnmark og Nord-Troms: –⁠ Veier kan bli stengt på kort varsel

Fra tirsdag kveld er det ventet uvanlig mye og kraftig vind. – Unngå å ferdes på veiene i de utsatte områdene, sier Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.


Det vil bli en utfordrende værsituasjon i de berørte områdene i Nord-Troms og Finnmark fra tirsdag kveld. Meteorologisk institutt melder om at det vil være spesielle værforhold med uvanlig mye vind, opptil 40 meter pr. sekund utsatte steder. Det er godt over grensen for orkan styrke.

– Dette er vær som er langt utenfor det normale også i disse områdene, sier sjefen for Vegtrafikksentralen i Nord-Norge, Siril Veiåker Nilsen i en pressemelding.

– Vi vet at en rekke veger kommer til å bli stengt, også hovedveger som E6 gjennom regionen. Og vi må være forberedt på at veger vil være stengt gjennom hele onsdagen og fram til torsdag.

Nilsen er tydelig på hva som forventes av trafikantene:

– Publikum må holde seg oppdatert om situasjonen på veiene, dersom de vurderer å reise i det aktuelle området. Unngå å ferdes på veiene i de utsatte områdene. Utsett heller reisen til senere, særlig hvis du skal kjøre langt. Husk at veier kan bli stengt på kort varsel, sier Siril Veiåker Nilsen avslutningsvis.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.