Fra Agder til Troms vil det de neste ukene bli gjennomført en stor militærøvelse. Da vil marinefartøy og luftenheter fra flere land trene på maritim krigføring i norsk farvann. Foto: Bjørnar Morønning

Utenlandske militære skal trene i norsk farvann fra Agder til Troms

Marinefartøy og luftenheter fra flere land vil de kommende ukene trene på maritim krigføring i norsk farvann. Øvingsområdet strekker seg fra Agder til Troms.


Tilstedeværelse ved olje- og gassinstallasjoner er en prioritert oppgave under marineøvelsen Flotex 22, opplyser Forsvaret.

Fra øvelsens start onsdag kan det fram til 10. desember ventes høy aktivitet både på sjøen og i luften. Blant annet vil det fra 28. november bli gjennomført flere skyteøvelser i Andfjorden og Vågsfjorden i Troms som kan høres fra land.

Trond Gimmingsrud, sjef for Marinen, sier den årlige øvelsen gjennomføres for å sikre god kompetanse om bord på fartøyene, og for å trene på krigføring i norsk farvann sammen med allierte og enheter fra Luftforsvaret.

– Selv om den sikkerhetspolitiske situasjonen er endret, så er det viktig for oss å gjennomføre øvelsen i år. Øvelsen bidrar til vår beredskap, og vi har utvidet øvingsområdet for å ivareta behovet for tilstedeværelse under øvelsen, sier Gimmingsrud.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.