Unge sparer mindre i BSU: –⁠ Unge vurderer alternative plasseringer av sine penger

Folks samlede innskudd på BSU-kontoer falt med 4,4 milliarder kroner i løpet av 2022. Det er en nedgang på 8,2 prosent fra året før.


Til sammen hadde privatpersoner i Norge plassert 49,1 milliarder kroner i BSU, (Boligsparing for ungdom). Det er en nedgang fra 53,5 milliarder kroner fra året før, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

– I 2022 registrerte vi negativ tolvmånedersvekst i BSU-sparing for andre år på rad. Første gang BSU-innskuddene falt i løpet av et år var i 2021, forteller rådgiver Karl Henrik Nordbakken i SSB.

Regelendringene de siste årene har gjort det mindre attraktivt å spare i BSU.

– I tillegg har innskuddsrentene vært uvanlig lave i perioden. Det kan dermed tenkes at de unge vurderer alternative plasseringer av sine penger, sier Nordbakken.

Nå får kun personer som ikke eier bolig skattefradrag for BSU-sparing. I tillegg er skattefradraget som gis på BSU-sparingen kuttet fra 20 til 10 prosent.

Man kan spare på BSU til og med det året man fyller 33 år.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.