Morten Lyng Kristensen og Jørgen Bull Kristensen er begge med Tromsø 2 på treningsleir til Liverpool. Mens Morten tok overgang i fjor, er Jørgen på hospitering. Foto: Privat

To blad Kristensen på treningsleir i Liverpool

17 år gamle Jørgen Bull Kristensen fra Bukta er en av Alta IFs største fotballtalenter, og det blir lagt merke til i 9000-byen. Denne uka hospiterer han med Tromsø IL sitt andrelag, på treningsleir i Liverpool.


Selv om Bull Kristensen er Manchester United supporter, innrømmer han at det er spesielt å få lov til å trene på Melwood, som er A-laget til Liverpool sitt tidligere treningsanlegg.
– Det føles ganske sykt egentlig. Vi er i den samme garderoben hvor gamle Liverpool-spillere har vært, og vi spiller på samme bane som de har spilt på, stråler han på telefon fra Liverpool. 

– Mer profesjonelt

Tirsdag 7. mars reiste de fra Tromsø Lufthavn til England, hvor de skal være på treningsleir frem til tirsdag 14. mars. Der skal de i tillegg til å trene på Melwood, spille mot Liverpool G19.
– Det blir sabla artig å spille mot Liverpool sitt gutter 19 lag og se nivået der, sier Jørgen.  

Med på turen er også en annen Altaværing, nemlig Morten Lyng Kristensen. Han har tilhørt Tromsø IL siden i fjor på denne tida, og spilt alt av kamper for G16-laget i nasjonal serie. Jørgen forteller at nivået er høyt i Tromsø.
– Nivået er bra. Alle er gode, tempoet går fort, vi har gode treninger og guttene er hyggelige. 

Spisstalentet ble toppscorer i fjorårets 4.divisjon i Finnmark, og er godt kjent med treningshverdagen i Alta IF. Men han innrømmer at dette er et steg opp.
– Det er rett og slett mer profesjonelt. Det er veldig mye fokus på de rette tingene, og veldig mye fokus på enkeltspilleren.
– Også er det absolutt en stor forskjell å trene på Melwood kontra Finnmarkshallen, flirer han.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Jørgen Bull Kristensen er litt av et spisstalent for Alta IF. Her fra Altaturneringen 2022. Foto: Therese Kjellmo Munkvold

Usikker på fremtiden

Jørgen har som de fleste av oss, drømt om en profftilværelse i England siden han var en liten gutt. Det å trene på Liverpool sitt gamle treningsanlegg gir uten tvil mersmak.
– Dette er en smakebit, og det er utrolig artig. Jeg er med et bra lag, og kvaliteten på hele oppholdet er strålende. Liverpool har fantastiske fasiliteter. Liverpool trente på Melwood i 70 år før de sluttet for et par år siden, så det er et veldig bra anlegg, sier han. 

På spørsmål om hva unggutten tenker om sin egen fotballfremtid, må han tenke seg om.
– Jeg må se hvordan det går, om jeg skal bli i Alta eller tar turen til Tromsø. Jeg har ikke bestemt meg enda, og det er 50/50, vil jeg si. Det er bra nivå i Alta når det kommer til A-laget, så jeg må tenke meg litt om og se hva jeg vil. 

Men han er sikker på at hvis han velger Tromsø, så ville det vært et fornuftig steg videre.
– Det er gode trenere, gode fasiliteter overalt og gode folk rundt klubben, avslutter han. 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.