Lørdag skal rasstedet på E6 på Kvænangsfjellet sikres. Foto: Karl Martin Eriksen, Statens vegvesen

Stenger E6 på Kvænangs­fjellet lørdag på grunn av planlagt fjell­sikring

E6 over Kvænangsfjellet blir stengt lørdag på grunn av fjellsikringsarbeid ved stedet hvor det var nedfall av stein torsdag kveld.


 I en pressemelding skriver Statens vegvesen at et steinfall i Rakkenesura på Alta-sida av fjellet førte til at E6 ble stengt ved 23-tida torsdag. Flere mindre steiner falt over fangnettet på stedet, og det var usikkert om det var risiko for nye steinfall.

Veien åpnet igjen etter 16 timer fredag. Dette ettter at geolog hadde vært på stedet og undersøkt fjellsida og med drone.

Lørdag gjennomføres en planlagt stengning av fjellovergangen, som forbinder Finnmark og de nordligste delene av Troms med resten av landet. Dette for å fjerne løs stein i skredområdet. I pressemeldingen skriver vegvesenet at et fjellrenskingslag  blant annet skal foreta spettrensk av fjellet.

Veien stenger klokka 08.00 lørdag morgen, og vil holde stengt til arbeidet er ferdig.

– Veien åpner senest klokka 18.00. Det er ingen omkjøringsveg på stedet, utenom via Finland. Vi beklager at dette har konsekvenser for trafikantene, men vi må gjøre dette for å sikre vegen mot flere steinfall. Arbeidet må foregå på dagtid mens det er lyst, sier byggherrevakt Karl Martin Eriksen i Statens vegvesen.

Fredag kveld og natt til lørdag blir det ekstra overvåking av fjellet med lyttevakt, og dersom det er risiko for nye steinskred vil E6 bli stengt.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.