Det er spesielt for typer metallemballasje som kastes feil sted som for eksempel aluminiumsformer til fisk og tomme makrellbokser. Foto: Terje Pedersen / NTB

–⁠ Skjerpings på sortering av metall­emballasje fra fisk

83 prosent sier de kildesorterer metallemballasje. Analyser viser likevel at svært mange makrellbokser og aluminiumsformer fra ovnsbakt fisk som kastes på feil sted.


– Folk er dessverre ikke alltid så flinke som de sier i undersøkelser, opplyser returselskapet Norsk Metallgjenvinning i en pressemelding.

Aluminium er en ettertraktet og verdifull råvare som bør brukes mange ganger. Aluminium har like god kvalitet hver gang den gjenvinnes og kan derfor gjenvinnes i det uendelige.

– Vi skulle ønske at flere ble enda flinkere til også å kildesortere denne emballasjen riktig. Makrellboksene og aluminiumsformene er verdifulle for oss, og de er like gode å gjenvinne som annen metallemballasje, sier daglig leder i Norsk Metallgjenvinning Ylva Erbach.

Mye metallemballasje i restavfallet

Selskapet har ansvar for innsamling og gjenvinning av metallemballasje og viser til forbrukerundersøkelser Kantar gjøre for dem.

– 83 prosent av befolkningen sier de kildesorterer metallemballasjen sin, mens plukkanalyser av søpla vår viser at det er mye metallemballasje i restavfallet.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.