Ekteparet Viktor Johnsen og Britt Søvik er storfornøyd med å ha fått en splitter ny Fujitsu Norgespumpe 6.4. Her med montørene fra Kulde og Varmepumpe Service AS, Raymond Ratama og Nils Thomas Aronsen. Foto: Krister Sandaker Tårn

Viktor og Britt vant varmepumpe fra Ishavskraft: – Vi ble veldig overrasket da telefonen ringte

I Ishavskraft sin konkurranse i oktober, hvor en kjøper av en Fujitsu-varmepumpe kunne vinne kjøpesummen tilbake, var det ekteparet Viktor Johnsen og Britt Søvik på Aronnes i Alta som fikk den glade telefonen om at de var de heldige vinnerne.


Ekteparet var ikke klar over konkurransen til Ishavskraft, og ble derfor kjempeoverrasket da de fikk vinnertelefonen.
– Vi har diskutert lenge om vi skal bestille varmepumpe eller ikke, og før denne vinteren bestemte vi oss for å gjøre liv av planene. Men vi visste ikke at Ishavskraft hadde en konkurranse i oktober. Dermed ble overraskelsen ennå større, smiler Britt Søvik storfornøyd.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Ekteparet Viktor Johnsen og Britt Søvik gleder seg til å våkne opp til et varmt hus med den nye varmepumpen. Foto: Krister Sandaker Tårn

Har slitt ut noen vedovner

Ekteparet har vært gift i 45 år og de har bodd på Aronnes i 40 av disse årene. Inntil nå har de varmet opp huset med hjelp av en vedovn, samtidig som de har hatt et par panelovner. Nå følte de det var på tide med en god varmepumpe.
– Det er veldig praktisk å ha varmepumpe. Da slipper jeg å springe så mye i vedskogen. Det har fungert fint i 40 år, men vi har slitt ut fire ovner og mye ved, sier Viktor.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Raymond Ratama fra Kulde og Varmepumpe Service AS har montert noen varmepumper i sitt liv. Foto: Krister Sandaker Tårn

Aldri vunnet noe før

Tirsdag 14. november var Ishavskrafts montører i Alta, Kulde og Varmepumpe Service AS, på plass på Aronnes for å montere den nye varmepumpen til vinnerparet. Etter bare to timer var den klar til bruk.
– Det skal bli godt å stå opp i morgen og gå ned til et varmt hus. Vi begynner jo å bli gamle så det var på tide å investere i en varmepumpe, smiler Britt. 

– Dette var vel en hyggelig premie fra Ishavskraft?
– Ja, det er kjempemessig. Vi kjøper en del lodd og slikt fra diverse foreninger og organisasjoner, men har aldri vunnet noe før. Derfor ble vi veldig overrasket da telefonen kom, svarer Johnsen og Søvik. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Montør Nils Thomas Aronsen i full fart med varmepumpa. Foto: Krister Sandaker Tårn

Årevis med erfaring

Det er som nevnt den lokale bedriften Kulde og Varmepumpe Service AS som monterer varmepumpene for Ishavskraft. De har årevis med erfaring.
– Det blir en god mengde med oppdrag som dette. Vi har det litt roligere i år enn hva vi hadde i fjor, men vi har allikevel nok å henge fingrene i, nikker daglig leder, Raymond Ratama.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Raymond Ratama er daglig leder i Kulde og Varmepumpe Service AS. Han sier at de kan montere opp mot 130 pumper før jul årlig, og at mange av disse er fra Ishavskraft. Foto: Krister Sandaker Tårn

– Ishavskraft har gode pumper

Ratama forteller at flere og flere ønsker varmepumper, og selv om etterspørselen har gått litt ned i år er det fortsatt mange som ønsker seg varmepumpe. 
– Vi monterer cirka to pumper om dagen. På høsten og tidlig vinter har vi nok montert opp mot 130 pumper. 

Raymond erfarer at 70 prosent av pumpene blir montert om høsten, rett før den kaldeste vinteren slår inn. Over halvparten av pumpene de monterer er fra Ishavskraft, og Ratama bekrefter at de leverer gode pumper.
– Dette er en veldig god varmepumpe. Norgespumpe 6,4 er ganske kraftig og leverer seks kilowatt varme i 15 minusgrader. Det er ganske mye mer enn de fleste konkurrentene. Det normale ligger mellom fire og fem kilowatt på 15 minusgrader. Så dette er en kraftig og god pumpe, avslutter han. 

Ishavskraft forteller at fordelen med å handle varmepumpe hos dem er at du får den på nedbetaling over strømregninga. Pluss at standard installasjon er inkludert.

Lurer du på hvilke varmepumper de tilbyr? Sjekk ut nettbutikken deres.

Duoen Nils Thomas Aronsen og Raymond Ratama i Kulde og Varmepumpe Service AS etter nok et vel gjennomført oppdrag for Ishavskraft. Foto: Krister Sandaker Tårn