Einar Dypvik kom helt fra Harstad for å kjøpe ny bobil hos Svein Erik Johannessen og Alta Caravan.

Alta Caravan lader opp mot sommeren

For tiden biter vinterværet på og det er nok ikke mange som er i modus for bobil- eller vognferie riktig enda. Likevel er det travle dager hos Alta Caravan.


Silje Strifeldt Walseth har ansvaret i rekvisitabutikken.

– Det er ikke bare salg av bobil og vogn vi driver med, vi har selvfølgelig verksted med reparasjon og service av alle merker samt at vi er godkjent takserings- og opprettingsverksted om uhellet er ute. Vi har også en fin rekvisita/delebutikk med salg av alt innen caravan og fritid samt at vi er forhandler av tilhengere og sledeprodukter, sier daglig leder Svein Erik Johannessen.

Han understreker at de er forhandler av BK-Hengeren, som har et bredt utvalg fra tilhengere til scootersleder med mer, i tillegg til å drive SIXT bilutleie av person- og varebiler.

– Akkurat nå er det sesong for tilhengere og sledeprodukter, og da er det fint at vi har kampanje med meget gode priser på dette nå. Info finner man på vår Facebook-side samt hjemmesiden vår, legger han til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Kom innom å se det vi har utstilt i butikken.

Langveisfra

– Denne dagen klokken 09:00 hadde vi levering av en ny Rapido-bobil til et par som har funnet akkurat sin bil her hos oss. Så her blir det nå litt visning og gjennomgang av ny bil samt taksering av innbyttebil før vi går i gang med litt papirarbeid, slik at de kan ta fatt på hjemturen igjen.

Kunden det er snakk om er Einar Dypvik. Han har kjørt hele veien fra Harstad for å handle ny Rapido bobil hos Alta Caravan.

– Det var her de hadde bilen jeg var på leit etter. Den er av samme merke som den jeg bytter inn og er ganske lik, bare litt lengere og med mer utstyr, sier Einar fornøyd.

Denne typen bobil er blant de største typene som Alta Caravan selger. Bilen er en Rapido som er åtte meter lang, og prismessig ligger de i millionklassen.

– Den som vi leverte i dag ligger på omkring et par millioner kroner, forklarer Johannessen.

Dette er også prismessig i øvre sjikt av typen bobiler som Alta Caravan selger, og Svein Erik legger til: – De dyreste vognene av merkene Hobby, Fendt og Polar som vi leverer ligger på rundt 7-800 tusen kroner, men vi selger mest av vogner i prisklassen 4-600 tusen kroner.

– Vi har også et utvalg brukte vogner og bobiler for salg, info og bilder finner du på vår hjemmeside altacaravan.no, opplyser Johannessen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ettermarkedsleder Ida Karoline Olsen.

Vinterpris

Da det er lengere ventetid og høyt trykk i sesong for bobil og caravan, anbefaler Johannessen at man kommer innom før høysesongen setter i gang.

– Vi har kortere ventetid nå samt at vi tilbyr gode vinterpriser på arbeid, utstyr og service som utføres nå, i såkalt lavsesong.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Monteringen er  ganske omfattende  og krever litt tid.

Montering av aircondition

– Akkurat nå monterer vi aircondition på en bobil. Dette er ikke noe man forbinder med bruk på vinteren, men denne kunden håper på en god og varm sommer samt at det ikke er noe minus at prisen blir gunstig ved kjøp og montering nå, forteller Johannessen.

Alta Caravan har nå rundt syv ansatte. En av disse er mekanikeren Richardt Hestvik Johnsen, som har jobbet på verkstedet i to år.

– Jeg har tidligere jobbet som rørlegger fra 2014 og frem til jeg begynte her. Jeg ønsket å prøve ut noe annet, og da denne jobben dukket opp takket jeg ja når jeg fikk muligheten.

Johnsen forteller at de server og reparerer alle merker av bobiler, vogner og tilhengere. Alta Caravan er også godkjent forsikringsverksted og takserer og reparerer forsikringsskader.

– Vi tar oss av det meste som har med bo-delen å gjøre, men utfører også for eksempel olje/filterskift, etc. på bobiler.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Richardt Hestvik Johnsen trives  som mekaniker hos Alta Caravan.

Bilutleie

Som tidligere nevnt tilbyr Alta Caravan også utleie av person- og varebiler.

– Vi har SIXT Bilutleie under samme tak og tilbyr bilutleie for de som måtte ønske det. Da er det bla. Vetle Myrvoll Karlsen man møter på, sier Svein Erik, og legger til at bilutleie- delen har hatt en stor økning de senere år, og det er i stor grad næringsutøvere og turister som er kundene.

– For tiden er det skyhøyt trykk, forteller Karlsen spøkefullt.

– Om vinteren er det mange turister som leier, og ikke alle har erfaring på vinterføre. Men vi leier kun ut tilnærmet nye biler hvor mange har firehjulstrekk samt er godt skodd med piggdekk, så hos oss får de gode, komfortable og sikre biler. Eller rettere sagt, hos oss får de de aller beste bilene, sier Vetle Myrvoll Karlsen avslutningsvis.

Vetle Myrvoll Karlsen er mannen man møter på når man skal leie bil i Sixt-avdelingen.