Hans Andreas Limi, Fremskrittspartiets nestleder. Pressefoto.

–⁠ Regjeringens statsbudsjett får karakter «Ikke bestått»


Du leser nå en meningsartikkel, som kun gir uttrykk for skribentens egne meninger og holdninger. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til [email protected].

Det regjeringsoppnevnte finanspolitikkutvalget la denne uken fram sin rapport. Hadde Vedums (Sp) statsbudsjettet vært en eksamensbesvarelse ville karakteren vært ikke bestått, dersom vi følger utvalgets konklusjoner. Utvalget mener regjeringen har nedprioritert å redusere skadelige skatter, og kritiserer de rødgrønne skatteøkningene.

Støre (Ap) og Vedum (Sp) har gjennomført historisk høye skatteøkninger som åpenbart vil få betydelige konsekvenser for økonomien på kort og særlig på lang sikt. De høye skatteøkningene er brukt til økt offentlig forbruk, og kommer på toppen av ekstraordinære inntekter som skyldes svært høye energipriser. Summen av ekstrainntekter til staten har blitt benyttet til å øke offentlige utgifter og gi subsidier til utvalgte, «grønne» næringer.  

Den røde tråden i rapporten er at skattenivået nå er så høyt at det gir betydelige skadevirkninger. Jeg er enig med utvalget om at Norge heller burde brukt til de rekordhøye inntektene til å bygge arbeidsplasser og et sterkt næringsliv gjennom skattelettelser. Utvalget slår kort og godt fast at skattene i Norge er for høye. Dette er en kraftig advarsel mot regjeringens økonomiske politikk.

Hans Andreas Limi, Fremskrittspartiets nestleder

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.