Foto: Gorm Kallestad / NTB

Midlertidig bevæpning av politiet i påsken: Kirker framstår som aktualiserte terrormål

Politiet er midlertidig bevæpnet over hele landet fra onsdag 27. mars til tirsdag 2. april på grunn av en oppdatert trusselvurdering.


Bakgrunnen er at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) beskriver at kirker og kristne forsamlingssteder framstår som aktualiserte terrormål i påsken, skriver Politidirektoratet i en pressemelding.

− Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Selv om det ikke foreligger konkrete trusler, har politidirektøren etter en samlet vurdering besluttet midlertidig bevæpning for å sikre en best mulig beredskap gjennom påsken, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet.

Trusselnivået for Norge som helhet er uendret, og politiet oppfordrer folk til å feire påsken som normalt tross at det kan være mer synlig og bevæpnet politi.

– Høytider og merkedager kan være aktuelle terrormål for ekstremister fordi det på slike dager samles et stort antall mennesker på ulike arrangement. I denne trusselvurderingen trekker vi fram blant annet kirker og kristne forsamlingssteder som aktualiserte mål, sier seniorrådgiver Eirik Veum i PST til NTB.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.