Illustrasjonsfoto. Foto: Torstein Bøe / NTB

Mann død etter knivstikking i Vardø

En kvinne i 60-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i samme alder ble knivstukket i Vardø fredag kveld. De to skal ha vært ektefeller bosatt på forskjellige adresser.


– Politiet ble varslet kl 20.53 fredag om hendelsen av helse som kom til stedet. Fornærmede ble sendt med SAR-Queen til Hammerfest sykehus hvor han senere døde. Den avdøde vil bli sendt til obduksjon, opplyser avsnittsleder for taktisk etterforskning, Torstein Pettersen.

De involverte var ektefeller, men hadde ikke bostedsadresse i Finnmark og er tidligere ikke kjent for politiet lokalt.

– Den siktede har gitt en innledende forklaring til politiet, men vi ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gi detaljer på hva siktede har forklart. Hun er nå til legeoppfølging og politiet ønsker å avhøre henne ytterligere så snart det lar seg gjøre, melder Finnmark politidistrikt.

De pårørende er varslet om dødsfallet. 

Torstein Pettersen opplyser til Dagbladet at den siktede tidligere er dømt for vold mot ektemannen. VG skriver at hun i desember 2022 ble dømt for å ha knivstukket mannen, men den gang ble han ikke livstruende skadd. Kvinnen hevdet hun handlet i nødverge, men ble dømt til fengsel i 90 dager.

Kvinnens forsvarer, advokat Jens Bernhard Herstad, opplyser til NTB at han så langt ikke har fått satt seg inn i saken eller fått snakket med sin klient om siktelsen.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.