Arkivfoto. Foto: Krister Sandaker Tårn

Løypestatus i Alta: –⁠ Det er lite snø i Alta og det er meldt kaldt vær


– Det er lite snø i Alta og det er meldt kaldt vær uten nedbør fremover. Det vil ikke være mulig å preparere løypene uten at sand og grus freses opp og ødelegger skiforholdene. Inntil vi får snøfall vil det ikke være mulig å re-preparere, opplyser Alta kommune på sin nettside

Dette er status per tirsdag ettermiddag:

  • Tverrelvdalen: Preparert med scooter og rulle. Mulig å gå på ski.
  • Kaiskuru: Preparert for skøyting i bedriftsrunden rundt fjellet. Ikke bruk nye ski- kvister og sand kan forekomme. Rulleskiløypa er preparert for både klassisk og skøyting. Det foregår for tiden arbeid med å legge ut kunstsnø i stadion-området. Noe anleggstrafikk må påregnes.
  • Sandfallet: Preparert med glattebrett. Ikke klassiske spor. Slitt av annen bruk.
  • Komsa: Preparert med scooter og glattebrett. Ikke klassiske spor. Arbeidet med å bytte armatur er kommet halvveis. Det gjenstår 30 armatur og løypa er preget av anleggstrafikk.
  • Bul-løypa: Preparert med tråkkemaskin, men ikke sporsatt. Det har vært mye trafikk i løypa fra andre enn skiløpere. Det har forringet skiforholdene. Tynt snødekke gjør det dessverre ikke mulig å re-preparere. Sarves: Løypene prepareres av Rafsbotn IL. Status på løypene kan følges på skisporet.no. 
Kommune minner avslutningsvis om at det ikke er ønskelig med fotgjengere i løypene i Kaiskuru når de prepareres for skigåing. 

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

løypestatus