Leon Nergård Boine fikk denne helgen målt krefter mot de beste i sin årsklasse, da han deltok på kretslagssamling og turnering i Trondheim. Foto: Privat Foto: Privat

Leon fikk måle muskler med de beste i sin årsklasse

Leon Nergård Boine deltok denne helgen på kretslagskamper i Trondheim, som eneste fotballspiller fra Alta.


Lørdag spilte laget fra Troms/Finnmark mot Trønderlag. Der vant sistnevnte til slutt 6-0.

– Leon inn som back på grunn av en tidlig skade på en lagkompis. Han skulle egentlig spilt midtbane. I tillegg fikk han selv en smell etter han var på vei oppover, men han klarte å riste det av seg. Jeg synes han gjorde en figur i back-rollen. Trøndelag kretslag trener mer sammen enn laget fra Finnmark/Troms krets,. Så mye som én gang fast i uken hørte jeg rykter om, så de var nok hakket mer samspilt som lag, forteller Leons pappa, John Eirik Nergård-Boine.

Dagen etter møtte Leons lag, Møre og Romsdal. Her lå laget fra nord under 3-0 til pause.

– I første omgang spilte Leon venstre back og jeg synes han leverte en god omgang. I andre omgang fikk han komme inn som anker og spiller der i cirka ti minutter før det igjen oppsto en skade og han måtte inn i back-rollen igjen. Sluttresultat mener jeg ble 1 -6 til Møre og Romsdal, hvis jeg husker rett. Leon er selv kjempefornøyd med helga, og nå sier han at han har fått målt muskler imot de beste i sin årsklasse både i Nord-Norge og Midt Norge. Så nå vet han hvor «lista ligger», og da gjelder det bare å trene videre, fortsetter John Eirik. 

En mot en, forteller pappa John Eirik at nivåforskjellen ikke var så stor mellom lagene.

– På lagnivå så ble forskjellen større, der man så at de var mer samspilt enn det guttene fra nord var. Men det er nok ikke så rart, da de møtes oftere og får trent på samspill i en helt annen skala enn det Leons lag får, avslutter han.

Her er Leon i aksjon for kretslaget i Trondheim. Foto: Privat

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.