Randi Emaus er en viktig ildsjel i Langfjord, og hun står på for å skape aktivitet og engasjement i bygda. Her med ordfører Monica Nielsen da Emaus fikk utdelt kulturprisen for 2022. Foto: Krister Sandaker Tårn

Inviterer til inspirasjonskveld med «Pølsa» etter å ha fått 45.000 kroner av Alta Kraftlag

Hver måned deler Alta Kraftlag ut 75.000 kroner, og i februar var det to heldige aktører som delte på pengene. En av dem var Langfjord Samfunnshus, som skal bruke pengene på et spennende arrangement.


31. mars skal de arrangere en inspirasjonskveld på samfunnshuset, hvor selveste Øystein «Pølsa» Pettersen kommer som foredragsholder. Men det hadde ikke vært mulig uten hjelpen på 45.000 kroner fra Alta Kraftlag. 
– Det føles veldig bra å motta midlene fordi det ga oss anledning til å lage et arrangement vi ikke har hatt før, med at vi inviterer en spennende foredragsholder og kombinerer det med en hyggelig kveld, smiler Randi Emaus fra Langfjord samfunnshus. 
– Fordi Alta Kraftlag sa ja til å gi oss midler, så fikk vi denne muligheten. Ellers tror jeg ikke vi hadde fått det til, fortsetter hun. 

Ville teste noe nytt

Inspirasjonskvelden er et eksperiment de tester ut for å skape enda mer aktivitet og engasjement i bygda.
– Man må av og til finne på noe nytt. Vi har et veldig fint samarbeid med Scene Noor når det gjelder konserter, og det har vært veldig fint. Men vi ser at det blir mer sjeldent hvis man bare skal ha musikk og konserter. Vi tenkte det hadde vært artig å prøve noe annet, og det er noe veldig fint med inspirerende foredrag, smiler hun.

Da de fikk muligheten til å hente den tidligere skistjerna Øystein «Pølsa» Pettersen som foredragsholder, kunne de ikke si nei.
– Vi valgte «Pølsa» fordi han er veldig kjent, veldig nedpå, hyggelig og alminnelig. Vi tror han passer perfekt til dette, smiler hun.
– Han er veldig inspirerende og driver i stor stil som foredragsholder. Folk synes han er veldig spennende å høre på, og han har mye lærdom fra idretten han har tatt med videre i livet. Da blant annet om hvordan man motiverer seg selv og skaper fremdrift og prestasjoner.

I tillegg til foredraget vil det være en hyggelig kveld med god musikk og drikke. 

– Når han er ferdig med foredrag så blir det livemusikk på slutten. Det skal bli en trivelig kveld. Jeg ser at billettene går unna, så det er mange som synes det er spennende, sier Emaus før hun avslutter; 
– Hvis dette gir mersmak så får vi se hva mer vi finner på. 

I februar delte Alta Kraftlag også ut 30.000 kroner til Tverrelvdalen Husflidslag for sitt arbeid med Alta Strikkefestival. 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.