Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

–⁠ Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

– Spørsmålet om våre eldste med alt for lav minstepensjon fortjener bedre offentlig tannpleie enn kriminelle uten gyldig oppholdstillatelse er vanvittig å stille, skriver Bård Hoksrud og Morten Wold i FrP.


Du leser nå en meningsartikkel, som kun gir uttrykk for skribentens egne meninger og holdninger. Du kan sende inn kronikker, menings- og debattinnlegg til [email protected].

Bård Hoksrud og Morten Wold i FrP. Foto: FrPMen det må stilles, etter et stort flertall på Stortinget støtter regjeringens forslag om å lovfeste retten til tannhelsetjenester for alle innsatte i norske fengsler. Samtidig var det ingen partier i helse- og omsorgskomiteen som støtter Frps forslag om at regjeringen må styrke rettighetene til tannbehandling for pensjonister med lav inntekt og dårlig tannhelse.

Det strider mot all sunn fornuft at utenlandske personer som har brutt norsk lov og skal utvises, har krav på bedre helsetjenester enn nordmenn flest - som må betale i dyre dommer for en tur til tannlegen. Det er penger som mange i velferdssamfunnet vårt ikke har i en tid utgiftene har skutt i været under en rødgrønn regjering. 

Særlig for minstepensjonistene er flere tusen kroner en uoverkommelig kostnad. Mange tør rett og slett ikke gå til tannlegen fordi de frykter en skyhøy regning som de ikke har råd til å betale. Når vi i tillegg vet at det er de eldste som sliter mest med dårlig tannhelse etter et langt liv, blir prioriteringene fra de andre partiene på Stortinget helt uforståelig for oss. 

De som derimot syns dette er helt forståelig, er særlig Arbeiderpartiet og Senterpartiet som foreslo det. Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Ellen Rønning-Arnesen (Ap), forsvarte forslaget da det ble kritisert. Hun så ingen grunn til å ta selvkritikk, og sa at regjeringen vil styrke retten alle innsatte har til tannhelsehjelp.   

Alle velgere som mener det må være rettferdighet og fornuft i det offentliges pengebruk og prioriteringer, bør notere seg at det er kun Frp og Høyre som ikke ønsker å betale for tannpleien til utenlandske kriminelle som skal utvises. 

Det er også verdt å merke seg at ingen av partiene i Helse- og omsorgskomiteen støtter Frps forslag om heller å styrke tannhelsetilbudet for minstepensjonistene våre, som fortjener et langt bedre helsetilbud og en pensjon det er mulig å leve av.  

Bård Hoksrud (Frp)
Morten Wold (Frp)
Medlemmer av helse- og omsorgskomiteen

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.