Fire sykler av denne typen ble stjålet fra BUA Alta mandag. Foto: Privat

Fire sykler stjålet fra BUA: –⁠ Kjøpt inn for å låne ut gratis til Alta sine barn og unge

BUA i Alta gir folk mulighet til å låne sports- og friluftsutstyr helt gratis. Denne uken ble de utsatt for et stygt tyveri.


Tre av syklene var oransje, mens den siste enten var blå eller grønn, som på bildet over. De er også merket med klistremerke og kode. Det opplyser Steffan Kristoffersen hos BUA Alta på Facebook. 

– Tyvene har klippet opp en ganske tykk vaier. Triste greier, spesielt med tanke på at disse syklene er kjøpt inn for å låne ut gratis til Alta sine barn og unge, sukker Steffan Kristoffersen hos BUA Alta i en kommentar. 

Vil sette opp overvåkingskamera

Til Kronstadposten forteller Steffan Kristoffersen at syklene som er stjålet koster rundt 8.000 kroner og er relativt lite brukt. 

– Det er trasig at ting ikke kan stå i fred. Vi ser at tyvene har brukt en stor tang, for alle syklene var låst med tykke vaiere. Kan godt hende at de ikke har kjørt en så stor bil for da ville det vært stjålet flere sykler. Samtidig tviler jeg på at det er ungdommer som står bak dette. 

– Hva skal dere gjøre videre for å unngå slike tyverier?
– Slik det er nå har vi ikke plass til alt utstyret inne. Men forhåpentligvis vil vi flytte i større lokaler til neste år og da må vi vurdere å ha syklene stående inne. 

Mandag formiddag var politiet innom BUA.

– Helt ærlig har jeg liten tro på at syklene blir funnet, men jeg håper folk har tips. Videre vil det bli satt opp overvåkingskamera. 

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.