Trygve Rødberg. Foto: Tom Erik Nilsen

–⁠ Dette dreier seg ikke om meg og mine plager, så vær snill å flytt fokuset

– Hei, alle sammen! Takk for tilbakemeldinger og ønsker om god bedring! Jeg setter selvsagt pris på det, men dette dreier seg ikke om meg og mine plager, så vær snill å flytt fokuset, skriver Trygve Rødberg.


Du leser nå en meningsartikkel, som kun gir uttrykk for skribentens egne meninger og holdninger. Du kan sende inn kronikker, menings- og debattinnlegg til [email protected].

Dette dreier seg om hver enkelt av dere. Frisk og fin i dag, men plutselig rammer sykdom eller en ulykke, og da har dere krav på det beste Norge kan tilby av helsehjelp.
Videre dreier det seg om «alle de usynlige» de som ikke har krefter eller av andre årsaker ikke klarer å kjempe for sin helse og sitt liv.

Det gjelder alle som sliter, fra fødsel til grav!

Har merket meg det «store engasjementet» fra våre kommunale og fylkeskommunale folkevalgte i denne saken!

La oss slutte å snakke om «oss som bor i Alta». La oss gå sammen med de som er dårligere stilt en oss, nemlig omlandet, Porsanger, Karasjok, Kautokeino og Loppa.

Sammen kan vi klare det meste men må være forberedt på at å riste liv i en folkevalgt politiker kan gi samme resultat som å prøve å «piske en død hest!» Okay, men da må vi forsøke å skaffe fram en ny hest!

Det jeg prøver å si er at vi/dere må gå sammen, engasjere oss, få med oss personer som både vil og tør tale «galskapen» midt i mot.

Kanskje får vi med oss en og anna politiker når de merker at temperaturen under baken passerer 37,5’ og det svir litt i lommeboka.

Vi må få fram alle fakta slik at både mannen i gata og sentrale beslutningstakere får korrekte opplysninger og forståelse for at helse ikke kan måles i penger og spesielt ikke i verdens rikeste land.

Her jeg er nå benytter jeg anledningen til å informere om svikten i det totale helsetilbudet i nord. Pr dato er vi 140 personer som er innlagt på klinikken.
Hver enkelt får en fantastisk pleie og oppfølging. Cirka 90 prosent er fornøyd med hvordan de er blitt ivaretatt av norsk helsevesen før de kom hit (jeg er pt. den eneste fra Finnmark). 100 prosent er enige om at de er på Norges beste plass for utredning, behandling og rehabilitering av lungesyke.
Samme inntrykk har jeg når det gjelder de med hjerteproblemer.

Ingen vil tro at forskjellene på helsetjenester er så store mellom sør og nord så jeg har vært nødt å la flere få lese aviser hjemmefra. De er rystet!!!

Dersom vi ser litt lengre ut i verden så ser vi at frustrasjonen hos folket har medført konkrete og målrettede aksjoner. Kanskje bør vi tenke i samme baner for å «ta tilbake makta og styringen over egne liv!»

Vi er i alle fall ikke tjent med å bli styrt av griske udugelige akademikere som på grunn av dårlige karakterer ikke fikk seg jobb hjemme, men som på linje med århundreskiftet 1800 - 1900 «dog kunne utvises et ringe embede derude i Finnmarkens amt!» Jeg forstår etterhvert bakgrunnen for Kautokeino-opprøret.

Grip dagen, den er bare din! 

Trygve Rødberg

Dette innlegget ble først publisert på Trygve Røberg sin Facebook-side og er gjengitt med tillatelse.

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.