Svein Berg Foto: Therese K. Munkvold

Åpner døra for ny folkeavstemming: –⁠ Finnmarkssykehuset bryr seg katta i hva stortinget og regjering har sagt

– Men mange i FrP lokalt ser galskapen i dagens styring og spillet om våre helse tilbud, og vil nok være enige med Jan Martin Rishaug om at Alta bør løsrive seg fra resten av Finnmark. Dessverre blir Alta motarbeidet på de fleste plan, av resten av Finnmark, skriver Svein Berg i dette leserinnlegget.


Du leser nå en meningsartikkel, som kun gir uttrykk for skribentens egne meninger og holdninger. Du kan sende inn kronikker, menings- og debattinnlegg til [email protected].

Varaordfører Jan Martin Rishaug (SP) mener tiden er moden for at Alta gjennomfører en ny folkeavstemming for å unnslippe Finnmarkssykehuset.

Et populistisk utspill fra den lokale SP bossen.

Men faktisk kan mange i FrP være til dels enig med SP og Jan Martin i dette utspillet. Dessverre var vel SP en av forkjemperne for løsrivelsen fra Tromsø fylke. 

Joda, undertegnede tror nok Alta SP kan mene akkurat dette. Dem får jo ingen støtte fra sine egne i regjeringen i kampen for bedre helsetjenester. Gjennom media så vi SP toppene valfartet Nordland i deres helse kamp. Er det noen som har sett de samme SP toppene i Alta, for et bedre helsetilbud? 

Så her skyter Jan Martin på feil mål og bommer i tillegg på målet.

Målet er egen regjering og Helseministeren. Det er kun helseministeren som kan instruere helseforetakene. Dessverre gir helseforetakene seg katta i hva stortinget og regjering ber dem om å gjøre.

Så hvorfor ikke SP lokalt angriper målet, som er egen regjering og helseministeren fra AP, skjønner nok de fleste. Ville samarbeidet internt i samarbeidslaget tåle et slikt utspill fra SP lokalt.

Derfor angriper SP i stedet Finnmarkssykehuset som er en ren feilvurdering av dommer Rishaug. Her må nok «VAR» på banen å se på dommerens vurdering.

Men mange i FrP lokalt ser galskapen i dagens styring og spillet om våre helse tilbud, og vil nok være enige med Jan Martin Rishaug om at Alta bør løsrive seg fra resten av Finnmark. Dessverre blir Alta motarbeidet på de fleste plan, av resten av Finnmark.

Da er det helt klart fristende å henge seg på tankebanen til SP bossen i Alta.
Får Jan Martin snøballen til å begynne å rulle før snøen forsvinner i år?
God helg

Svein Berg, Kommunestyrerepresentant

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.