Bakgrunnen for beslutningen om å melde oppbud på selskapet skjedde i forbindelse med at skatteetaten kom frem til at UNO Café hadde arbeidsgiveravgift som var blitt etterberegnet.
– Skatteetaten kom frem til at vi i 2019 hadde fått ulovlig statsstøtte, på grunn av negativ egenkapital. Kravet ble da på nærmere én million kroner og ble regnet fra 2019 til 2022, forteller Kenneth Svendsen. Hadde UNO Café hatt positiv egenkapital i 2019 hadde selskapet fått fritak for pandemiårene. – I 2018 startet vi opp med Uno Catering, og der var det store kostnader som gikk utover egenkapitalen. Jeg synes det er forferdelig, men det er ikke ulovlig å gå konkurs i Norge. Hvis man er redd for å gå konkurs, må man aldri starte et selskap, fastslår han.Positiv til åpning
– Det ser ut som vi kommer i gang ganske kjapt. Vi hadde lyst å åpne allerede i morgen, men det er enda et par ting som gjenstår. – Blir alt som før?– Det blir de samme eierne, ansatte, lokale og meny.
Svendsen forteller at han gleder seg til å kunne ønske kunder velkommen igjen. – Vi har sett på tilbakemeldingene etter nyheten kom ut i går kveld, og den støtteerklæringen setter vi stor pris på. Det er godt å vite at folk vil ha oss, avslutter han.