Ekteparet Egil og Randi Helene Myklebust er redd for at en boligblokkene i Kongleveien vil føre til et ustabilt bomiljø med mye til- og fraflytting. Foto: Therese K. Munkvold
BOLIGPROSJEKT I KONGLEVEIEN:

–⁠ Ikke overrasket over utfallet

Ekteparet Myklebust ønsker ikke et leilighetskompleks som nærmeste nabo. Onsdag møtte de opp på rådhuset, for å overhøre politikernes behandling av saken i planutvalget.


Ekteparet Randi Helene Myklebust og Egil Myklebust i Kongleveien ønsker ikke to boligblokker med 20 leiligheter i som nærmeste nabo. Onsdag møtte de opp i formannskapssalen for å overhøre behandlingen av saken. Der leverte Venstre og Trine Noodt inn et forslag til votering, hvor de ønsket å avslå prosjektet: 

«Med hjemmel i plan- og bygningslovens § 12-12 avslås reguleringsplan (detaljregulering) for Kongleveien 28-30, bestående av plankart datert 27.01.2021 og tilhørende planbestemmelser og planbeskrivelse.

Reguleringsplanen er ikke i tråd med gjeldende arealplan. Tiltaket vil overskride arealplanens bestemmelse om hvor mye en kan fortette i det aktuelle området. Dagens plan åpner for en fortetting med inntil 4 boenheter pr da. Det vil si at det kan åpnes for inntil 8 boenheter på tomten.

En etablering av 20 nye boenheter på to eneboligtomter i et etablert området for småhusbebyggelse medføre til store negative konsekvenser for eksisterende bebyggelse, og spesielt for barnehagene som grenser inntil planområdet.»

Forslaget ble stemt ned, da partiet kun fikk støtte fra Odd Erling Mikalsen og Frp. 

– Vi har hatt denne saken oppe til partimessig vurdering og vi er for fortetning, men synes det er naturlig at naboene reagerer i denne saken. Det å få to boligblokker plassert i sitt landlige småhusområde, er en nokså dramatisk endring i deres bosituasjon. Frp ønsker en nedskalert versjon, men for å spare tid hopper vi på forslaget til Vestre, fastslår Mikalsen.

Ekteparet Myklebust er ikke overrasket over utfallet av avstemningen.

– Ut fra de forhåndsantydningene som vi hadde fått er vi ikke overrasket over avstemningen og resultatet av den, sier Egil til Kronstadposten.

Nå må ekteparet ventet til saken kommer opp i kommunestyremøte 20. september.

– Vi håper at det fortsatt blir lav-bebyggelse i vårt område. At det ikke blir plantet to blokker ned blant eneboligene som er der nå. Vi er ikke imot fortetning, men ønsker at det skal skje innenfor rammene til den vedtatte arealplanen, sier Egil. 

Forringer bolysten

– Vi ønsker en annen boligtype som kan realiseres innenfor den vedtatt arealplanen. Blir dette vedtatt i kommunestyret vil vi bli nærmeste nabo til en 11 meter høy bygningskropp, og det vil helt klart forringe vår bolyst, fastslår Randi.

Hun forteller at boligblokken som eventuelt vil bygges tett inn på ekteparets eiendom, vil stenge lyset ute mesteparten av året og at de vil miste ettermiddags- og kveldssolen i den delen av hagen hvor de per dags dato har sol.

– Vi håper at folk flest får se at forvaltningen av et så viktig areal som det er snakk om i denne saken, blir feil på alle måter, sier Randi.

– Prosessen har gått utenfor vedtatt arealplaner hele veien og politikere har sluppet dette frem til tross for at dette ikke hadde vært i tråd med den til en hver tid gjeldene arealplan. Går dette igjennom vil det helt klart gjøre noe med tillitten til en hver tid vedtatte planer, når dette kan fravikes på denne måten, fortsetter Egil.

Uforutsigbart 

Ekteparet er bekymret for at verdifulle arealer i kommunen nå stilles til rådighet for eiendomsspekulanter som kommer utenbys fra, og som de mener kun har profitt som hensikt. 

– Her kunne man benyttet disse arealene til å gi familier i Alta veldig gode eneboliger, og familier ville kunne bosette seg og bli boende lenge. Nå er vi redd for at boligblokkene vil bli et tilbud til de som er i Alta en kort periode, og så reiser igjen. Det vil føre til et veldig uforutsigbart bomiljø, avslutter de.

 

 

 

 

 

Debatt