Bjørn Sturla Odden. Foto: Håkon Nilsen

–⁠ Uforståelig anerkjennelse!

– Israelerne lever i konstant frykt for raketter og terroraksjoner! De er ikke trygge selv om fienden gjemmer seg, skriver Bjørn S. Odden.


Du leser nå en meningsartikkel, som kun gir uttrykk for skribentens egne meninger og holdninger. Du kan sende inn kronikker, menings- og debattinnlegg til [email protected].

Israel er omgitt av fiender med en målsetning om å utrydde den Israelske befolkning. En befolkning som gjennom kjente og ukjente Holocaust aksjoner har vært utsatt for industrielle utryddingsaksjoner, og som lever under konstante trusler om nye terroraksjoner fra grupper som oppdrar sine barn til Jødehat og videreføring av prosessen med å utrydde Israel.

Hvordan mener dere sosialister at Israel skulle reagert på terrorangrepet, der hundrevis av uskyldige og festglade mennesker ble voldtatt og drept, og en rekke andre ble tatt som gisler?

Skulle de tvinne tomler, slik dere gjorde da Tyskerne angrep Norge under andre verdenskrig? Skulle Israel droppe kravet om å få utlevert gislene og innvilge våpenhvile etter Israels første hevn aksjon, slik at terroristene kunne reorganisere seg i sine skjulesteder, og forberede nye terrorangrep?

Krig og terror medfører grusomme handlinger, men alle land har rett og plikt til å forsvare, og beskytte sine innbyggere dersom de blir truet eller angrepet!

Israelerne lever i konstant frykt for raketter og terroraksjoner! De er ikke trygge selv om fienden gjemmer seg. Palestinas terrorist ledere gikk til et brutalt angrep på det eneste demokratisk landet i Regionen. Alle er enige om at nedslaktingen i Gaza er grusom og uakseptabel, men Palestinerne og verdenssamfunnet må rette sin vrede mot de som satte i gang galskapen.

Palestinerne ledes i dag av Hamas og Fata som er to vel kjente terroristgrupper uten legitim demokratisk tilknytning, eller juridisk rett til å lede Palestinske folk. Ved siste valg fra 2005-2006 fikk Hamas 74 representanter, og Fatha fikk 45 av de totale 132 representantene.

PNA opprettet i 1994 det som kalles en Palestinsk stat. De hadde ingen demokratisk, eller rettslig myndighet til dette. Ingen av de forespeilte prosesser og grensesettinger er blitt fulgt opp, og det er ikke avholdt valg siden 2005-2006.

Det er denne påståtte Palestinske staten, uten definerte grenser, og som ledes av to terrororganisasjoner som sloss innbyrdes, som Norge har anerkjent som egen stat! Denne statens forslag til fredelig sameksistens, er at Israel skal utryddes, slik at terroristene «fredfullt» kan praktisere sin form for demokrati.

To terrororganisasjoner har dermed skaffet seg anerkjennelse og sympati ved hjelp av et brutalt terrorangrep! Er det mulig å få slutt på krig og terror i verden når slikt er mulig?

Jeg vil minne om Sylvi Listhaugs antydning om at sosialistene vurderer terroristenes rettigheter som viktigere enn nasjonal sikkerhet. Den uttalelsen medførte hennes avgang som minister. Nå har flertallet av våre politikere bekreftet at Sylvis påstand var riktig!

Bjørn Sturla Odden

 

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.