Ventes full storm i Vest-Finnmark –⁠ uvær også i sør

I løpet av lørdag formiddag vil et polart lavtrykk utenfor kysten av Vest-Finnmark vil gå inn over land mellom Loppa og Honningsvåg.


– Vi venter vestlig full storm, kan hende lokalt sterk storm, tette snøbyger, snøfokk og redusert sikt, opplyser Meteorologisk institutt på X.

Lavtrykket vil trolig svekkes i løpet av ettermiddagen.

På egen nettside skriver meteorologene at det i Finnmark ventes stiv og periodevis sterk kuling mellom vest og nord, og at det kan hende kortvarig full storm i vest.

– I kveld nordlig stiv kuling utsatte steder. Snøbyger, vesentlig i ytre strøk.

Statens vegvesen melder på egen nettside at det på E6 over Sennalandet er uvær og fare for at veistrekningen kan bli stengt. En halvtime senere meldes det at det nå er fare for at det blir innført kolonnekjøring.

Klokken 11 melder Statens vegvesen at Kvalsund bru stenges på grunn av uvær. Beregnet sluttid er satt til klokken 15 lørdag ettermiddag.

Snøskredfare

Et polart lavtrykk er ventet over Finnmark lørdag, noe som gir mer snø og vind enn tidligere meldt, og skredfaren øker. Det opplyses det på varsom.no.

– Snø vil blåse inn i leområder og skape ustabile flak av fokksnø. Stedvis kan disse legge seg på små lag av kantkorn høyt i snødekket, noe som gjør at skred kan være lettere å utløse og bli større enn hvis slike lag var fraværende. Siden vinden dreier, kan det bli ustabile flak av fokksnø i mange retninger. Naturlig utløste skred kan forekomme. Skredfaren vil være størst der det kommer mest snø, som er ventet å være i de vestlige delene av regionen, heter det i farevarselet.

Stenger Gardermoen

Ifølge Aftenposten får ingen fly ta av eller lande på Oslo lufthavn Gardermoen. Foreløpig er flyplassen stengt for flytrafikk frem til klokken 14 i dag.

– Årsaken er selvfølgelig været. Det er mye våt og tung snø, samt mye vind. I tillegg har det regnet i natt, så det ligger et islag under snøen, sier pressevakt Øystein Løwer til Aftenposten. 
Foto: Meteorologisk institutt @meteorologene på X.

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.