Vårmønstring på Altagård

amcar

Ønsker deg velkommen: Karl Erik Elvemo (fra Alta Amcarklubb), Birgit Wisløff (fra Alta Amcarklubb), Arnt Einar Johansen (fra Alta MC klubb)


I morgen lørdag fylles hele Altagårdsletta med veterankjøretøy – igjen. Det er, for tredje året på rad, klubbene Alta MC klubb og Alta AmCarklubb som styrer prosjektet.

DSC_0595

Det kommer amerikanske biler, motorsykler og andre veteraner fra Hammerfest, Honningsvåg og Nordreisa og Alta. Bilene kommer fra nærområdet i all hovedsak. Gjermund Thomssen er et eksempel på det – han skal utstille sine amerikanske modeller.

Etter at Alta Amcarklubb og Alta MC klubb slo seg i lag har prosjektet blitt større, og det har blitt flere utstilte kjøretøy. Alta AmCarklubb og Alta MC klubb har begge 40 medlemmer i hver sin klubb.

– Syklene skal utstilles ved klubbhuset og bilene ved sletta, men vi må selvfølgelig koste det rent her først, ler Arnt Einar Johansen.

– Statens vegvesenet kommer og demonstrerer «krasjleden» og «veltepetter». Øvelsen «krasjleden» får du føle på hvordan det er å krasje i 30 km/t og «veltepetter» får du kjenne hvordan det er å henge opp-ned i en bil, sier Arnt Einar. Har aldri opplevd å henge opp-ned i en bil før, så det må jeg kanskje prøve, ler han. I tillegg skal det være en ulykkeøvelse, mc mot bil, med Røde Kors.

– Vi kommer til å ha en kiosk her. Her får man vått og tørt, kaldt og varmt. Vi selger pølser og brus med mer og det er gratis å komme å ta en titt, sier Arnt Einar Johansen. Samme dag blir det parade etter E6 – en for motorsykkel og en for bil. Legg merke til at veien ikke blir stengt, sier Karl Erik Elvemo.

– Alle private kan komme med sine veteraner til utstillinga. Har du en for eksempel en gammel Tempo så foreslår jeg at du tar turen hit, fortsetter Karl Erik.

Det kommer ingen kjøretøy fra Kronstad?

– Det er nok mye sykler og biler på Kronstad også, men jeg tror ikke det er mye i denne stilen på Kronstad, skratter Birgit Wisløff.

– Alle er hjertelig velkommen til Altagård og til Kvenvikmoen og spise grillmat etter utstillinga. I følge værmeldinga skal det bli stekende sol, så vi ønsker alle folk i alle aldersgrupper, religioner og farger hjertelig velkommen hit fra og med klokken
11 lørdag, avslutter de!

Leder Are Karlsen, sønnen Asgeir (4) og kona Brita i Alta AmCar Club inviterer sammen med veteranklubben i Alta til vårmønstring på Altagård lørdag. Foto: Oddgeir Isaksen
Leder Are Karlsen, sønnen Asgeir (4) og kona Brita i Alta AmCar Club inviterer sammen med veteranklubben i Alta til vårmønstring på Altagård lørdag. Foto: Oddgeir Isaksen

Are Karlsen, sønnen Asgeir og kona Brita i Alta AmCar Club inviterer sammen med Alta MC klubb til vårmønstring på Altagård lørdag. Arkivfoto: Oddgeir Isaksen/Finnmark Dagblad

Kommentarer

kommentarer