Kakefest for Finn Hågen

gull02

Olav Nilsen, en av arrangørene sammen med hovedstyret og skigruppa i Tverrelvdalen IL.


Mandag feiret dalingene bygdas store skihelt – uten at han selv var til stede.

av

Søndag kunne Tverrelvdalen og resten av Norge juble over VM-gull. Finn Hågen Krogh og Petter Northug spurtet seg til gull i lagsprinten. Etter skitrening mandag var det derfor duket for feiring på Samfunnshuset i Tverrelvdalen. Gullet ble feiret med to store kaker, der både store og små var inviterte. Det dukket opp litt over 100 stykker og beboerne i Tverrelvdalen er veldig stolte over å ha en verdensmester i nabolaget.

gull01

En av de to kakene som er bakt av Østlyngen, sponset av DNB, Grieg Seafood og Harald Nilsen. Foto: Olav Nilsen. 


 

Ekte daling

Finn Hågen Krogh er oppvokst i Tverrelvdalen. Gjennom oppveksten og sine unge voksne år har Tverrelvdalen Idrettslag vært en stor del av han. Med lysløype like utenfor huset, har det ikke vært vanskelig å ta seg en skitur for hans del. Det er mange som står på for å opprettholde den fine lysløypa i Tverrelvdalen, blant annet Finn Hågens far, Arild Krogh, som gjør en fantastisk jobb.

Finn Hågen selv trekkes fram som en som alltid stiller opp når det er rekrutteringstiltak i bygda, og i idrettslagets historiebok forteller hovedpersonen at han gjerne bidrar til klubben i sitt eget hjerte. Han har til tross for mange tilbud om å skifte klubb alltid representert Tverrelvdalen IL, også etter at suksessen har kommet.

God motivator

Som en av arrangørene for denne feiringen intervjuet vi leder i Tverrelvdalen IL, Olav Nilsen.

– Finn Hågens presentasjon gjennom tidene er en stor motivasjon for de små. Selv om en bor langt mot nord, i Finnmark, og kommer fra en liten plass som Tverrelvalen, har Finn Hågen vist at det går an å komme langt, sier Nilsen.

Ski-entusiasmen har økt enormt i Tverrelvdalen gjennom årene. Fra å være under 20 utøvere på trening, er de per dags dato nærmere 60. Nå er TIL nødt til å dele skiløperne opp etter alder, og det er også nødvendig med flere trenere. Av dagens nærmere 60 utøvere er det forventet å se flere skistjerner i norgestoppen i framtida.

20150223_192425

Eneste verdensmester i langrenn

Lagsprinten var Kroghs første VM-start i Falun, og kun den andre VM-starten i hans karriere. Det var en stor seier for Finn Hågen, Tverrelvdalen og Norge. Onsdag ble bygda igjen samlet for å se 15 km fristil på Samfunnshuset. Denne gang ble det ikke medalje, «bare» femteplass. Bygda som var samlet på samfunnshuset for å følge 15 kilometeren var likevel fornøyd.

Finn Hågen er den første verdensmester fra Alta på seniorsiden i langrenn. Vi må tilbake til Bjørn Wirkolas tid for å finne en verdensmester fra Alta på ski, men da i hopp.

20150223_192246

Kommentarer

kommentarer