Verdenspatent presentert for Gahr Støre i Alta

DSC_0198

Bjørnar Bull, Kåre Simensen, Jonas Gahr Støre, Bernt Berg og Monica Nielsen.


Bjørnar Bull orienterte Jonas Gahr Støre med følge om Arges’ utfordringer i markedet i Norge, tirsdag ettermiddag. Kronstadposten var også tilstede.

Bull forklarte for AP-leder Jonas Gahr Støre hvordan Arges har utviklet en egen løsning på fôrslanger til bruk i oppdrettsnæringa. Slangen er en verdensnyhet, den er unik og er etterspurt i næringa over hele verden.

Utfordringen med slangene som brukes i dag i næringen er at det oppstår statisk elektrisitet og at støv dermed samler seg langs veggene i slangene. Dette har Arges nå løst ved å utvikle fôrslanger som ikke lager statisk elektrisitet.

Avslutningsvis nevner Bull at produksjonsbedrifter i Finnmark i dag ikke mottar transportstøtte. Dette gjør at det blir vanskelig for Arges å konkurrere med andre bedrifter i Norge og resten av verden. Han har tidligere kjempet for å få dette til, men har ikke mer tid å avsette.

Partileder Jonas Gahr Støre var i Kirkenes like før han kom til Alta og tirsdag kveld møtte han lokale og sentrale politikere til debatt om framtidas nordområdepolitikk ved Agenda Alta på City Scene. Deltakere var Ap-leder Jonas Gahr Støre, statssekretær Bård Glad Pedersen (UD), Sveinung Eikeland (UiT), Monica Nielsen (Alta AP) og Ivar Pettersen (Alta Høyre). Christian Borch stilte som debattleder.

DSC_0189

Jonas Gahr Støre fikk en omvisning i produksjonen til Arges.

DSC_0190

DSC_0212

Jonas Gahr Støre og Monica Nielsen.

Kommentarer

kommentarer