40 år i anleggsbransjen

Skjermbilde 2014-08-21 kl. 21.51.53

I nærmere 40 år har Kåre K. Kristensen vært til stede på veiene i Finnmark og Troms med sine biler og maskiner, uten opphold. Fortsatt er aktiviteten på topp selv om det i dag er mange om beinet.

– Det er klart at det ikke er like lett i dag som for 30 år siden å holde virksomheten i gang kontinuerlig. Det skyldes ikke minst det faktum at det stadig dukker opp nye aktører i bransjen, noen døgnfluer, men mange holder ut. Dette skjerper konkurransen og bringer prisene noe ned. Nå er det jo også billig å låne penger. Dette gjør at vi i dag har mindre å gå på. Driftsutgiftene har økt kolossalt og vi har neppe sett toppen. Likevel tør vi se inn i fremtiden med optimisme. Vi har fortsatt i gang en ikke så ubetydelig virksomhet.

Ingen pessimisme

Daglig leder i entreprenørbedriften Kåre Kr. Kristensen as., Arne Kristensen er ikke pessimist i forhold til fremtiden til tross for en betydelig skjerpet konkurranse fra ikke minst nye enmannsbedrifter som ikke har de samme utgiftene som de mer veletablerte med mange ansatte og store daglige uttellinger. Bedriften er kjent over hele fylket med et godt renome. Oppdragene har nå aldri kommet av seg selv, det er viktig å kunne beregne masseuttak. Lang erfaring teller alltid.

Kan ta de største oppdragene

Nå er også en konkurransefordel for de gamle i bransjen at de kan påta seg oppdrag nesten uansett størrelse. Kristensen har en stall på 7 lastebiler av ypperste klasse, 10 gravere og 4-5 hjullastere. Det er maskiner og biler som hele tiden er operativ. Å drive med gammelt dårlig utstyr gir elendig økonomi. Og så er det vel heller ingen ulempe å ha så mye på bok at man tåler en stille periode.

Siste spadtak i Kåfjord

– Det er selvsagt at vi har det største trøkket på bar mark. Men i dag pågår jo anleggsdriften også i vinterhalvåret. Stort snefall eller andre uværsperioder hindrer aldri denne type virksomhet. Nå venter vi på å få gjort ferdig den nye E6 fra Alta hvor noe gjenstår i Kåfjord hvor en flik av veien skal repareres etter utglidning. Ellers er jo dette første prosjektet fullført. Det ble jo en fantastisk veipasell, sier Arne Kristensen.

Skjermbilde 2014-08-21 kl. 21.52.15

Aldri lediggang

Maskinentreprenøren har for øvrig aldri vært uten oppdrag over noe lengre perioder. Bedriften sysselsetter 12-14 personer med en omsetning på over 30 millioner.

Og det er vel neppe noen som ferdes på finnmarksveiene som ikke har sett en lastebil eller anleggsmaskin med Kristensens logo.

-Det ruller og går, nå sist i Detsika hvor hytteeierne skal få bedre vei.

Ingen bekymring

Den entreprenøren som kjenner etterslepet i vedlikehold og veibygging i landet har for så vidt ingen grunn til bekymring.

Kommentarer

kommentarer

Én kommentar til “40 år i anleggsbransjen”

Det er stengt for kommentarer.