Foto: Håkon Nilsen

–⁠ Helsekampen har blitt et spørsmål om lojalitet –⁠ hvilken side velger du, Monica Nielsen?

– Lokalpolitikernes støtte til engasjerte innbyggere i Alta og Kautokeino i deres kamp for fødeavdeling og akutte tjenester er viktig for å skape oppmerksomhet og handlingsvilje hos beslutningstakere, skriver Jenny Marie Rasmussen.


Du leser nå en meningsartikkel, som kun gir uttrykk for skribentens egne meninger og holdninger. Du kan sende inn kronikker, menings- og debattinnlegg til [email protected].

Ordfører Monica Nielsen er valgt av folket og har ansvar for å adressere bekymringer og prioritere de viktige samfunnsanliggender som kvinnehelse og fødselsomsorg er.

Arbeiderpartiet har, både sentralt og på fylket, verken vist vilje eller evne til å ta grep som imøtekommer befolkningens behov og krav. Partiet har sviktet både henne og befolkningen i alle år. Resultatet er tydelig. Ap har mistet 70 % av velgerne i vår region og satt sine egne tillitsvalgte i forlegenhet over manglede forståelse og handling. De siste 20 år har valg etter valg vært en sammenhengende nedtur for Ap, uten at dette har bekymret sentrale tillitsvalgte nevneverdig.

Tiden er inne for kraftfulle grep

Jeg tar det som en selvfølge at de klare signalene befolkningen har gitt uttrykk for er noe ordføreren har tydeliggjort til partiledelse og regjering. Det alle etterlyser er resultater. Dersom saken er viktig nok for ordføreren er tiden inne for å ta kraftfulle grep for å påvirke endring og forbedring.

Vil ikke bli overrasket om ordfører Monica Nielsen på kvinnedagen proklamerer utmeldelse fra Ap. Partiet har sviktet både henne og befolkningen. Å vise lojalitet til lokalsamfunnet og kvinnene må være viktigere enn lojalitet til partiet.

Gjør som i Vestvågøy

Viser til oppslag i VG 23.09.23 der Ap medlemmer tok dette skrittet i Vestvågøy. Både ledere og medlemmer meldte seg ut i protest mot helseministerens manglende handlekraft. De ville sikre fødetilbudet sitt. Først da kom helseministeren på banen.

På tide å melde seg ut av Ap?

La kvinnedagen 8. mars 2024 bli den dagen da stemmene fra Alta endelig nådde inn på Youngstorget og inn i regjeringen. Ordføreren må være ærlig å si at partiet har sviktet henne og befolkningen. Da er det lett å velge side. Vis at du lytter til stemmene som har kjempet for et fullverdig fødetilbud i en årrekke. Hold regjeringen og partiledelsen ansvarlig for sin handlingslammelse. Da passer det å sitere Per Fuggeli: «Solidaritet er ikke et grunnstoff som finnes i naturen. Det rettferdige samfunn må vi ville og velge».

Befolkningen du er satt til å lede fortjener så mye bedre enn det som nå er i ferd med å skje. Vår helse er ikke noe å gamble med, og en fullverdig fødeavdeling er en essensiell tjeneste for et trygt lokalsamfunn. 

Vi må ta kampen, I DAG!

Kjære medsøstre, gammel som ung, blå, grønn eller rød: Fortsett å engasjere dere for å få et likeverdig og trygt fødetilbud til Alta. La 8. mars 2024 bli startskuddet for ditt engasjement. Vi må fortsette å oppmuntre til politisk ansvarlighet for å sikre at kvinnenes stemmer blir hørt og respektert.

Da trenger vi politikere som er villige til å stå opp for sitt folk og prioritere velferden til befolkningen over partipolitiske hensyn. Det er på tide å sette folket først og handle i tråd med deres behov. La oss kreve en bedre fremtid for alle, dette inkluderer et helsetilbud med et fullverdig akutt/- og fødetilbud på sykehusnivå!

Jenny Marie Rasmussen

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.